Successos

tribunals

cas bernat

L'inculpat antiadvocats

L'acusat d'esquarterar a Tailàndia David Bernat ha tingut tres lletrats en 10 mesos i volia defensar-se ell mateix

Sospiten que es va fer passar per la víctima després del crim

Més testimonis per inculpar Artur Segarra. Dijous va començar el judici per aclarir el crim de David Bernat, l'empresari natural de l'Albi (Garrigues) que va ser assassinat i esquarterat a Bangkok, i durant les primeres sessions de la vista oral la fiscalia tailandesa ha volgut escoltar el relat de la germana de la víctima i el d'un ciutadà nord-americà que mantenia una relació d'amistat amb David Bernat. La principal conclusió després dels seus relats és que Segarra presumptament va suplantar la identitat de Bernat un cop ja l'havia mort i esquarterat. Tant la germana com l'amic han declarat que algú va enviar missatges i correus electrònics des dels comptes de la víctima després que la policia tailandesa trobés les primeres parts del cadàver esquarterat, el 30 de gener passat.

Va ser precisament aquest amic nord-americà qui va presentar la denúncia per desaparició el 3 de febrer (David Bernat va desaparèixer el 20 de gener, un dia després d'arribar procedent de l'Iran a la capital tailandesa, on habitualment residia i realitzava negocis). Relata que va trobar estrany els missatges que enviava el suposat Bernat perquè feia faltes en anglès i sempre havia demostrat un domini excel·lent de l'idioma. De la mateixa manera, ha explicat que en els missatges enviats el presumpte Bernat refusava quedar per veure's i al·legava que havia agafat una malaltia greu i que preferia estar sol.

La policia va obrir una investigació i va acabar localitzant al riu Chao Phraya, que creua Bangkok, diverses restes humanes, l'ADN de les quals coincidia amb el de Bernat.

Analitzant els moviments que havia realitzat la víctima abans que se li perdés la pista i veient gravacions de càmeres de seguretat, van aconseguir tancar el cercle sobre el principal sospitós del crim: Artur Segarra. En una de les filmacions se'ls veia entrar tots dos junts al pis de Bangkok on vivia Bernat i on suposadament es va cometre el crim. En altres imatges apareix el sospitós durant la nit carregant bosses i paquets en un vehicle.

Segons l'acusació, Segarra va segrestar Bernat per extorquir-ho i sostreure-li diners. L'inculpat està acusat de 13 delictes i podria rebre la pena de mort. En 10 mesos ja ha tingut tres advocats diferents i va arribar a manifestar la seva intenció de defensar-se ell mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia