Successos

Cau la principal xarxa de falsificacions per a manters

La Guàrdia Urbana i Vigilància Duanera van decomissar més de 130.000 productes en una operació conjunta

L'epicentre de l'organització era un domicili d'Òrrius, al Maresme

Vigilància Duanera de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat una de les principals xarxes de falsificació i distribució de material destinat a la venda ambulant no autoritzada. L'operació es va iniciar fa deu mesos i va finalitzar el passat 24 de novembre amb 15 persones detingudes i 18 investigades en una de les intervencions més importants contra la distribució d'objectes falsificats. També es van decomissar més de 130.000 productes que haguessin arribat a un valor de mercat d'aproximadament 5 milions d'euros.

L'objectiu d'aquesta investigació era poder arribar, per primer cop, fins a les persones que s'encarregaven de la confecció dels béns que posteriorment distribuïen per la ciutat de Barcelona.

L'operació es va iniciar el mes de març, quan els investigadors van observar els venedors ambulants que venien productes falsificats al litoral barceloní. Aleshores els agents dels dos cossos policials, sota l'ordre del Jutjat d'Instrucció 32 de Barcelona, van realitzar entrades i decomissos en diferents immobles de Barcelona i Badalona. El resultat va ser de 6 persones detingudes i la intervenció de 14.000 productes valorats en més de 400.000 euros. Posteriorment van detectar que l'origen era una xarxa que tenia el seu epicentre a Òrrius, al Maresme. Un veí d'aquest municipi dirigia una organització especialitzada en la fabricació i la distribució de béns falsificats de les primeres marques del mercat. El dispositiu també va comptar amb la participació de les policies locals de Badalona, Mataró i l'Hospitalet de Llobregat.

El presumpte cap de l'organització i els seus col·laboradors, que treballaven sota demanda, utilitzaven tallers tèxtils i empreses d'arts gràfiques de la zona de Mataró. Plagiaven les peces fins al més mínim detall, incloses les etiquetes, l'embalatge i el logotip de les marques. Eren falsificacions d'alta qualitat i el cap de l'organització disposava d'una xarxa de distribució que estava formada per persones amb àmplia experiència, fet que facilitava el constant i sistemàtic repartiment dels productes falsificats sense la necessitat de disposar d'un gran stock de productes.

El 24 de novembre passat es va procedir a l'entrada a 15 domicilis de Barcelona, Badalona, Mataró i l'Hospitalet de Llobregat amb un operatiu conjunt en el qual van participar més de 200 agents i es van detenir 9 persones, entre elles el suposat cap de la trama. En el dispositiu hi van participar la Guàrdia Urbana de Barcelona, el servei de Vigilància Duanera i hi van col·laborar també agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, de l'Hospitalet de Llobregat i la Policia Local de Mataró.

LES XIFRES

10
mesos
va durar la investigació que ha permès desmantellar la xarxa de falsificació d'objectes de marca.
130.000
productes
decomissats que haguessin arribat a un valor de mercat d'uns 5 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia