Successos

Societat

Presó per al pare de Nadia per haver estafat amb les donacions per curar la filla

El jutge retira la pàtria potestat als progenitors

Els acusats es van gastar 600.000 euros dels 918.000 recollits per tractar la nena d'una malaltia rara

El jutge va ordenar ahir al vespre presó comunicada i sense fiança per a Fernando Blanco, el pare de Nadia Nerea, la nena d'11 anys que té una malaltia rara, a qui acusa d'haver comès estafa amb els diners recaptats a través de donatius per tractar la seva filla, quasi un milió d'euros. El jutge també va ordenar la llibertat amb càrrecs de la mare, a qui li retira la pàtria potestat. La nena queda sota la tutela d'una tia de Mallorca per garantir la seva privacitat.

Blanco i la seva dona, Marga Garau, que havien estat detinguts dimecres, van declarar tota la tarda d'ahir al jutjat de la Seu d'Urgell. El jutge considera que Blanco ha d'anar a la presó en vista dels indicis de “risc de fuga i destrucció de proves”.

Els Mossos d'Esquadra, que investiguen el cas, van explicar ahir a través d'un comunicat que el pare de la Nadia havia estat detingut dimecres a la Seu d'Urgell després d'escapolir-se d'un control policial a la Cerdanya. Un cop detingut, a l'interior del vehicle hi van trobar una arma curta de fogueig i diversos articles de luxe. Segons els Mossos, els pares de la nena havien reunit 918.000 euros que havien obtingut a partir de donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques d'envergadura que, finalment, no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat ja se n'havien gastat prop de 600.000 (i no en tractament per a la nena).

Ahir Blanco va anar a declarar al jutjat de la Seu d'Urgell directament des de les dependències dels Mossos. La seva dona, que l'havien deixat anar a casa, va entrar als jutjats amb el seu advocat.

Segons els Mossos, en el moment de la detenció, dimecres, Fernando Blanco portava 1.450 euros en efectiu, dos rellotges i diversos dispositius electrònics de gamma alta i una pistola de fogueig a més de cartutxos de rifle. En un posterior escorcoll al domicili familiar, a Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell, van trobar 1.845 euros, 32 rellotges de gamma alta valorats en 50.000 euros, una estilogràfica, un ordinador, tres tauletes electròniques i tres telèfons mòbils, tots de gamma alta, a més de marihuana.

La investigació ha conclòs que els pares de la menor serien els presumptes autors d'un delicte d'estafa, com es desprèn dels estudis dels moviments bancaris i dels diversos testimonis del cas. En aquests moments encara no es pot determinar el nombre total d'afectats tot i que es tractaria d'un nombre molt elevat de persones.

Segons els Mossos, diversos pediatres de l'Alt Urgell van contactar amb un hospital de Barcelona on tracten aquesta mena de malalties, tot i l'oposició del pare de la menor, que va explicar que el tractament el portaven des de Mallorca i Houston. El pediatre de capçalera de la nena es va interessar per obtenir informes mèdics de la nena, sense èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia