Successos

Un any i mig de presó per venda d'armes de la Guerra Civil

Un veí d'Ascó oferia els artefactes a través d'un portal web a canvi de 150 euros

Un veí d'Ascó ha acceptat un any i mig de presó per haver intentat vendre diverses armes de la guerra civil espanyola mitjançant un portal web de compravenda d'objectes de segona mà. Els fets es remunten a l'abril del 2014, quan l'individu va publicar un anunci al web milanuncios.com en què oferia nou projectils d'artilleria i tres bombes de mà a canvi de 150 euros. Inicialment, la fiscalia sol·licitava una pena de vuit anys de presó per un delicte de tinença, tràfic i dipòsit d'armes de guerra, però en el judici celebrat a l'Audiència de Tarragona les parts van arribar a un acord de conformitat. En la sentència, el tribunal admet que el veí d'Ascó, de nacionalitat marroquina i sense antecedents penals, desconeixia el caràcter il·lícit de la seva conducta, però li recrimina que aquest desconeixement “l'hauria pogut vèncer amb una mínima diligència”.

Arran de la publicació de l'anunci a la xarxa, els Mossos es van posar en contacte amb l'home simulant ser uns compradors. L'individu els va explicar que l'armament estava carregat, per la qual cosa la policia va sol·licitar al jutjat de Gandesa que autoritzés l'entrada i escorcoll de la masia on vivia. Durant la intervenció, els Mossos d'Esquadra van localitzar un total de dotze artefactes carregats d'explosiu encara actiu. Tots aquests artefactes estan considerats armes de guerra, per la qual cosa se'n prohibeix l'adquisició, tinença i usos particulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia