Detenen un lladre de tractors quan intentava enviar el botí dalt d'un camió cap a Romania

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un home de 40 anys de nacionalitat romanesa acusat d'haver robat un tractor i una retroexcavadora, valorats en més de 150.000 euros, i intentar endur-se'ls al seu país per vendre'ls. El robatori es va produir la nit de dijous passat en un cobert agrícola de Vallfogona de Balaguer (Noguera). La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Balaguer es va fer càrrec del cas i les investigacions van conduir fins al detingut, que feia de transportista.

Dilluns, els Mossos van seguir-lo, però en un principi sense actuar, ja que no tenien clar que els tractors robats i altres estris agrícoles robats estiguessin entre la càrrega i no volien malbaratar l'operació. Però en veure que el camió ja circulava per l'A2 a l'altura de Martorell i tot indicava que es dirigia cap a fora de Catalunya, el van interceptar i el van detenir. Després de declarar davant del jutge, l'acusat va quedar en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se davant del jutge instructor mentre avanci la investigació. El detingut es va defensar assegurant que ell només era transportista i que havia rebut l'encàrrec sense saber que la mercaderia era robada i sense saber que els papers i el número de xassís dels tractors eren falsos.

El camió va quedar retingut fins que es va poder retornar la maquinària als seus legítims propietaris, cosa que es va produir ahir. Miquel Salmons, un pagès de Vallfogona propietari de la maquinària robada, va agrair ahir als Mossos de Balaguer la celeritat i l'eficàcia dels investigadors: «Han salvat a una família de la ruïna.»

Un grup organitzat amb un magatzem a Vila-seca

La investigació no s'ha tancat, sinó que ara es busquen els còmplices del presumpte lladre. Segons els investigadors, l'home pertany a un grup organitzat dedicat al robatori de material agrícola. El grup, fins i tot, tenia llogat un magatzem en un polígon de Vila-seca (Tarragonès). Dimarts els Mossos el van inspeccionar i hi van trobar material agrícola, eines per carregar material pesant als camions i un cotxe esportiu. També es va inspeccionar un domicili de la Canonja (Tarragonès), on van recuperar un televisor, eines de construcció i documentació relacionada amb els fets. La policia atribueix al grup el robatori d'uns altres dos tractors a Tàrrega, no recuperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.