Retiren els càrrecs contra el comissari dels Mossos acusat de detenció il·legal

Juan Carlos Molinero s'havia barallat amb els altres dos acusats a la Fira de l'Avet d'Espinelves

Ala Fira de l'Avet d'Espinelves de l'any 2007 hi va haver un ball de bastons entre Molinero, Masdeu i López que va acabar amb denúncies creuades entre ells, primer, i amb el perdó mutu, després, perquè ahir ningú va reclamar danys i perjudicis.

Els tres acusats van afrontar el judici amb aire conciliador i allò mateix que el 6 de desembre del 2007 els va enfrontar a Espinelves, ahir els va unir davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència.

El dia de la Fira de l'Avet, Masdeu amb el seu cotxe i López amb el seu, es disposaven a marxar d'Espinelves i van tenir problemes amb el vigilant de la zona d'aparcaments, que segons ells dos era Molinero, però que segons la versió del fiscal era un altre home al qual Molinero va anar a ajudar quan va veure que tenia problemes amb els altres dos acusats. Aquesta diferència entre les dues versions, però, no va ser motiu rellevant de la vista oral d'ahir; i allò que en un judici normal hauria estat motiu de debat, la baralla entre els tres homes, es va convertir en un no res per a Molinero i en una petita acusació per a Masdeu i López per haver sacsejat Molinero.

Juan Carlos Molinero va explicar al tribunal que el dia dels fets ell anava de paisà i que quan va veure que hi havia problemes amb Masdeu i López es va treure la placa per identificar-se com a agent dels Mossos d'Esquadra i va rebre les empentes de tots dos, de les quals, va dir, s'havia hagut de defensar.

El comissari va dir que renunciava a la indemnització que li pogués correspondre. Això mateix van fer Masdeu i López després d'admetre, el primer, que s'havia enfrontat amb el comissari, però sense saber que era agent de l'autoritat perquè no li va veure la placa «perquè tot va passar molt ràpid». Masdeu, però, va dir que es pensava que aquell home «era el que aparcava els cotxes» i que no l'havia colpejat en absolut. «Jo només vaig rebre», va dir. Per la seva part, López va assegurar que tampoc havia vist la placa del policia i va mantenir la seva versió, segons la qual ell només s'havia interposat entre Molinero i Masdeu per separar-los.

Les acusacions van retirar els càrrecs que havien presentat contra Molinero i aquest va evitar enfrontar-se a la pena de 4 anys de presó i 8 d'inhabilitació que se li demanava inicialment, perquè al final de la batussa va acabar detenint Masdeu i López. Per a aquests dos, les diferents parts van acordar una petició de 90 euros de multa per a cada un per una falta de maltractament d'obra. D'aquesta manera es van substituir les peticions inicials d'un any de presó per atemptat a agent de l'autoritat i 360 euros de multa per falta de lesions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.