Fiscalia reconeix que l'acusat pel crim de les Borges estava borratxo i rebaixa vuit anys la petició de presó

El judici contra José Antonio Malagón, acusat de matar a trets el seu camell, Khalid el-Manouard, el desembre del 2007, ha viscut aquest dimecres la tercera i última sessió. Durant el matí, un dels pèrits proposat per la defensa ha declarat que, a partir del consum de sis cerveses, es redueix la capacitat d'autocontrol. Cal recordar que va quedar demostrat en dies anteriors que l'acusat hauria begut unes deu cerveses, diversos cubates i hauria consumit cocaïna la mateixa nit que va disparar la víctima que era, a més, el seu camell. El pèrit ha afegit que si a la ingesta de grans quantitats d'acohol s'hi afegeix el consum de drogues, una persona actua 'amb menys freno i més accelerador'. El jurat popular també ha pogut veure aquest dimecres al matí l'arma –una escopeta de caça- amb què l'acusat va disparar la víctima.

Durant les conclusions, la fiscalia ha reduït la petició de pena fins als nou anys i mig de presó perquè reconeix que l'acusat es trobava sota els efectes de l'alcohol i les drogues en el moment dels fets i que existeix un penediment ja que, després de disparar, es va lliurar als Mossos d'Esquadra. Cal recordar que els fets van passar al domicili que l'acusat té a les Borges Blanques la matinada del 10 de desembre del passat 2007 i que haurien discutit per la qualitat de la droga que la víctima li volia vendre. L'acusat ja va manifestar que el va disparar amb una escopeta de caça en defensa pròpia perquè no volia marxar de casa seva.

La fiscalia demana però que, tot i els atenuants, es declari l'acusat culpable d'assassinat amb traïdoria ja que Malagón va disparar Khalid el-Manouard amb una escopeta de caça a un metre de distància i que sabia quines serien les conseqüències. És per això que, a més dels nou anys i mig de presó, fiscalia demana que s'indemnitzi la vídua de la víctima amb 100.000 euros, el pare amb 8.500 i a cadascun dels cinc germans amb 3.600 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.