Els Mossos regiren 800 quilos de brossa per trobar la noia assassinada a Pineda

La feina es fa a mà i als agents els queden encara tres dies per comprovar totes les escombraries

El cos de la noia romanesa presumptament assassinada per la seva parella sentimental a Pineda continuava ahir sense aparèixer. Agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra continuaven les tasques de recerca entre les muntanyes de brossa que diumenge es van treure de la incineradora per ordre judicial. Les escombraries, uns 800 quilos, provenien d'arreu del Maresme i corresponen a tres dies de recollida. En concret, la brossa corresponent a divendres, dissabte i diumenge de la setmana passada, el període de temps en què suposadament l'autor de l'homicidi hauria llençat el cos de la noia en un contenidor a Pineda de Mar.

Recerca manual

El gerent del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, que gestiona la planta incineradora de Mataró, Carles Salesa, va confirmar ahir que l'activitat de la planta es va aturar diumenge a la nit i que l'endemà els operaris van treure tots els residus que hi havia a la fossa, a punt de ser incinerats, a un lateral de la nau amb l'objectiu de separar-los de la resta. Els agents van començar les feines de rastreig del cos el mateix dilluns i de manera manual i, vestits amb un uniforme especial de protecció que els ha facilitat la mateixa planta incineradora, regiren les deixalles amb pales i rasclets. Un cop s'ha comprovat que no hi ha res sospitós, aquestes escombraries van a parar al forn crematori i s'eliminen. Carles Salesa assegura que les feines, que admet que són molt «desagradables», es podrien allargar encara «dos o tres» dies més. També ahir la policia catalana es va endur el camió de les escombraries de Pineda precintat des de diumenge passat perquè va ser el que va recollir la brossa del contenidor on s'hauria llençat el cos. Els agents hi busquen restes de sang de la víctima o altres indicis de presència humana entre les deixalles. Les investigacions se centren a localitzar les restes de la víctima atès que el presumpte autor ja va confessar el seu crim a la policia de Romania, país on va ser detingut i al qual havia marxat poc abans que la família de la jove en denunciés la desaparició.

Consternació

L'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), va fer referència explícita ahir a l'homicidi de la noia romanesa durant la lectura pública del manifest del Dia contra la Violència vers les Dones. «El municipi està consternat per un acte com aquest que ens afecta de tan a prop», va explicar, i hi va afegir que «des de l'Ajuntament es posen i es posaran tots els mitjans per lluitar contra la xacra de la violència de gènere». En aquest sentit, i coincidint amb la jornada, es va signar al municipi un conveni amb el Col·legi d'Advocats de Barcelona per oferir gratuïtament serveis jurídics a les dones afectades per la violència masclista o l'assetjament sexual o per raó de sexe, i també atendrà separacions i divorcis i altres discriminacions pel fet de ser dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.