Un pres s'inculpa d'un tiroteig a Bescanó pel qual es va condemnar un altre home

Afirma que l'exdona del condemnat li va oferir diners, 1.500 euros, per disparar contra el seu cotxe

Durant el judici que es va celebrar a l'Audiència de Girona, Fernando López va negar que hagués disparat contra la seva exdona, però aquesta va dir que l'havia reconegut pels ulls, a través de la màscara que duia posada, i per la roba perquè la hi havia comprat ella quan encara vivien junts. En la vista oral la dona, Visitación López López, també va dir que no l'havia sorprès l'acció de López el dia dels fets, el 8 de gener del 2004, perquè «jo no sabia de quina manera ni quan, però que un dia vindria, sí», va dir. I també hi va afegir: «Sé que mentre ell i jo visquem corro perill.»

López va ser condemnat a sis anys de presó per un delicte de temptativa d'assassinat i va anar a la presó de Brians 1. Allà va conèixer Flores, que també estava complint condemna i aquest li va explicar que coneixia el seu cas perquè havia estat ell l'autor del tret. Flores va fer aquesta afirmació per escrit davant del lletrat de López, Joan Pere Zapata, el 14 d'octubre passat i, a més, va dir que havia actuat per encàrrec precisament de la dona.

Confessió

Segons la declaració que va signar Flores, que consta com a veí de Medinyà, el 26 de desembre del 2003 Visitación López el va anar a trobar per sorpresa, mentre ell era amb uns amics, per la zona de l'estació de Girona i li va oferir 1.500 euros si acceptava l'encàrrec de fer un simulacre de temptativa d'assassinat en el qual ella mateixa seria la víctima. Li va dir, sempre segons la versió de Flores, que es tractava de cobrar uns diners de l'assegurança. A partir d'aquell moment la dona va explicar a Flores el seu pla i el van dur a terme el 8 de gener del 2004. D'acord amb el pla, la dona i Flores van anar cadascun amb un vehicle fins a Bescanó i quan el vehicle de la dona es va aturar en un semàfor ella va fer un senyal a Flores perquè disparés un tret per sobre del seu vehicle amb l'escopeta que ella mateixa li havia deixat carregada dins del cotxe, que també li va facilitar. Tot seguit la dona va anar a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i Flores va anar a deixar el cotxe al lloc que li havia indicat la dona. En la seva confessió Flores assegura que s'ha decidit a explicar el que va passar perquè hi ha un innocent a la presó i també perquè la dona no va complir el tracte: només li va donar 500 euros dels 1.500 que li havia promès. També recorda que ja han passat cinc anys dels fets i el presumpte delicte de simulació de delicte ja hauria prescrit.

Revisió del cas

La defensa de Fernando López va comunicar la seva intenció al tribunal de la secció tercera de l'Audiència de demanar la revisió del judici. El tribunal li va retornar l'escrit dient que la revisió del judici s'havia de demanar al Tribunal Suprem perquè aquell és l'organisme competent. Joan Pere Zapata ha manifestat que el tribunal de la secció tercera de l'Audiència ja té constància d'aquest fet i que ara formalitzarà el recurs de revisió davant del Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.