Rescaten als Alps un noi del Maresme que va passar dues nits al ras

El jove, de 18 anys, va desaparèixer diumenge quan esquiava amb un grup de dotze amics

Diumenge al matí Sergi Marqués Buj, conegut pels seus companys amb el sobrenom de Burbu, i un grup d'amics van fer les primeres baixades per les pistes de Les Deux Alpes, als Alps francesos i a prop de Grenoble, però la densa boira i el fort vent que bufava els va fer abandonar. A tots, excepte a en Sergi i un altre amic que van continuar una estona més al parc de surf, una zona reservada per als que utilitzen la planxa de neu on poden realitzar piruetes. La boira anava a més i el company d'en Sergi també va marxar amb la resta de la colla. Ell s'hi va quedar i va alertar que tornaria a la una del migdia per anar a dinar, segons ha explicat un dels seus companys de viatge. El jove, però, no va tornar. Només va tenir temps de fer una trucada més als seus companys abans que se li acabés la bateria del telèfon. Durant aquesta comunicació els va comentar que estava «molt desorientat» i que no veia més enllà de deu metres perquè la boira li havia tapat tota la visibilitat. Va caminar durant una estona, amb la neu que li arribava als genolls, fins que es va trobar un precipici i allà es va quedar.

Recerca infructuosa

Els seus amics van avisar els cossos de seguretat, però quan es va posar en marxa la recerca, pels volts de les cinc de la tarda, ja era massa tard per localitzar-lo. Dilluns va continuar la batuda, però va fer molt mal temps i a mitja tarda els equips d'emergència van haver d'abandonar. Finalment, ahir a les onze del matí, van localitzar el jove, que estava conscient, però amb una hipotèrmia severa. Segons un dels membres de l'equip de rescat, el noi semblava com si hagués abandonat en la seva lluita per sobreviure i que ja tenia coll avall que no el trobarien viu. Marqués va ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Grenoble, on estava previst que els metges li fessin una transfusió de sang per intentar que el seu cos recuperés la temperatura adient.

Familiars del noi van anar fins a Les Deux Alpes quan van conèixer la notícia de la desaparició. La seva mare, Esther Buj, va reconèixer que no esperava que el seu fill aguantés tantes hores a la intempèrie i va agrair tant la feina feta pels serveis d'emergència francesos com el suport que aquests dies li han donat els veïns de Sant Andreu de Llavaneres. Buj va explicar que el seu fill és un noi «despistat, però que té molta vitalitat». «Això li ha donat forces per aguantar viu durant tantes hores i també ha tingut molt de cap per saber què havia de fer en cada moment.»

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres també va emetre ahir un comunicat de suport a Sergi Marqués Buj i a la seva família.

EL PROTAGONISTA

SERGI MARQUÉS BUJ
Va desaparèixer diumenge i els equips d'emergència el van trobar després que localitzessin el lloc des d'on va fer l'última trucada per mòbil


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.