Successos

policial

robatoris a empreses

Atrapen a Lloret els autors del robatori d’un camió i de 148.000 euros en coure

En una nit van robar un camió a Sant Pere Pescador i després van assaltar una empresa al Pont del Príncep i es van endur 7.500 quilos de coure

Els Mossos van detenir el dijous 18 de maig a Lloret de Mar dos homes, un italià i un croat, pel robatori de coure valorat en 148.000 euros de l’empresa Business and Recycling del polígon del Pont del Príncep de Vilamalla. El robatori, el van perpetrar amb un camió que havien robat el mateix dia, el 16 de febrer, a l’empresa Can Pipa de Sant Pere Pescador (vegeu El Punt del 24 de febrer).

La nit del 16 de febrer, diversos homes, que van ser captats per les càmeres, van entrar a les instal·lacions de Can Pipa, una empresa especialista en moviments de terra que disposa de molta maquinària pesant. Els lladres van trencar una tanca i van triar un camió dels més petits i no gaire nou, un Iveco amb matrícula 5294-BNB, tot i que al costat n’hi havia de millors i de més moderns. Se sospita que van triar el que van comptar que no disposaria de GPS ni claus codificades, que haurien facilitat la seva localització.

Un cop van tenir el camió, els lladres se’n van anar al Pont del Príncep i allà van forçar la porta lateral de la nau de Business and Recycling i van entrar a dins amb el camió causant danys. Un cop a dins, van fer servir un carretó elevador per anar carregant sacs de 500 quilos de fil de coure cap al camió. Van carregar-lo amb 7.500 quilos de coure, valorat en 148.000 euros, i van fugir.

El dia 22, el camió robat a Can Pipa, sense rastre del coure sostret a l’empresa del Pont del Príncep, va aparèixer a Santa Perpètua de Mogoda. Van ser treballadors de l’AP-7 que van alertar que a l’àrea de servei de Santa Perpètua, al quilòmetre 144,5 de l’AP-7, hi havia un camió mig entravessat. Els mossos van anar-hi, van entrar al camió i van intentar trobar el conductor perquè l’arraconés, perquè estava mal estacionat, però no va aparèixer cap xofer. En posar la matrícula a les bases de dades policials, es va descobrir que constava com a robat a Sant Pere Pescador i que havia estat el mitjà per dur el carregament de coure robat a Business and Recycling. La policia científica dels Mossos va inspeccionar el camió, les imatges de les càmeres de seguretat i les instal·lacions de les dues empreses assaltades, la del camió i la del coure, per buscar empremtes i indicis. I les pistes els van dur cap a una banda organitzada especialista en el robatori de coure. I el dia 18 de maig van arrestar a Lloret dos membres de la banda, que van quedar en llibertat després de declarar al jutjat. Els Mossos treballen per arrestar la resta de membres de la banda, juntament amb un jutjat que centralitza la instrucció, per desarticular la banda de lladres.

LA DATA

16.02.17
Van robar
un camió a Can Pipa de Sant Pere Pescador i un carregament de coure a Business and Recycling

LA DATA

22.02.17
El camió
va aparèixer abandonat al costat del peatge de l’AP-7 a Santa Perpètua de Mogoda

LA DATA

16.05.17
Els Mossos
van detenir dos sospitosos a Lloret de Mar i el dia 19 van quedar en llibertat per ordre judicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia