Successos

Un mort i un ferit greu per una explosió en una benzinera

El succés s’ha produït a Sant Sadurní d’Anoia durant uns treballs de manteniment i neteja

L’origen hauria estat una deflagració per combustió de gasos

Una persona morta i una altra amb ferides molt greus va ser el resultat del tràgic ensurt que es va viure ahir en una benzinera de Sant Sadurní d’Anoia. Tots dos eren treballadors d’una empresa especialitzada de Mataró que feien tasques de manteniment i neteja en un dels dipòsits subterranis que estaven buits de combustible.

Els dos operaris, de 27 anys el que va resultar ferit greument i de 43 la víctima mortal, van tenir l’accident laboral ahir a la tarda, a un quart de quatre, en una gasolinera situada als afores de Sant Sadurní d’Anoia, a la comarca de l’Alt Penedès, a la carretera que comunica la coneguda com a capital del cava amb Sant Quintí de Mediona.

L’accident hauria succeït en produir-se una deflagració quan estaven fent tasques de manteniment de la instal·lació. De fet, feia deu dies que hi treballaven, ja que col·locaven un revestiment de fibra de vidre al dipòsit per evitar fuites. Malgrat que en un primer moment es van donar per morts tots dos operaris, finalment els Bombers de la Generalitat van rescatar amb vida, encara que en estat molt greu, un dels dos treballadors. Segons els Bombers, els equips d’emergència els havien donat per morts perquè després de l’explosió ocorreguda al dipòsit subterrani on treballaven cap d’ells donava senyals de vida ni contestava a les crides dels sanitaris. No obstant això, els equips especialitzats del GRAE dels Bombers desplaçats al lloc de l’accident van adonar-se que una de les dues víctimes es movia a l’interior del dipòsit i va ser rescatada i traslladada urgentment en estat greu a l’hospital Vall d’Hebron amb ferides a diverses parts del cos mitjançant un helicòpter. L’altre operari va ser tret del dipòsit sinistrat de la gasolinera ja cadàver.

Tot i que les causes de l’explosió encara s’estan investigant, alguns experts assenyalaven ahir que malgrat que el dipòsit estava totalment buit de combustible sempre queden gasos que podrien haver entrat en combustió. A més, també s’investiga si l’explosió la podria haver provocat el mateix material utilitzat pels operaris. La deflagració va derivar en un petit incendi que va generar una intensa fumera i que va poder ser ràpidament controlat pels bombers sense conseqüències importants, més enllà de l’ensurt pel fet d’haver-se produït en unes instal·lacions tan sensibles i perilloses com una gasolinera.

Zona acordonada

Els bombers van desplaçar al lloc del succés nou dotacions terrestres. També van acudir a la gasolinera diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i dels serveis sanitaris d’emergència (SEM).

Els equips d’emergències van decidir acordonar el recinte pel risc que hi pogués haver altres productes tòxics o inflamables afectats per la deflagració. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Sadurní va fer una crida als ciutadans perquè no s’acostessin al lloc del sinistre ni a peu ni en cotxe. El consistori també va decretar dos dies de dol al municipi.

LA XIFRA

2
víctimes
va causar l’explosió en una gasolinera: una va morir i l’altra va ser rescatada amb ferides greus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia