Successos

Un gos de raça perillosa ataca dos nens a Dosrius

L’animal es va escapar de casa seva, va accedir en una piscina i va malferir els infants, de 2 i 6 anys

Acusen l’amo d’un delicte de lesions per imprudència

Un gos d’una de les races considerades potencialment perillosa va atacar dilluns al migdia dos germans, de dos i sis anys, en una piscina privada de Dosrius. L’incident va tenir lloc a la urbanització de Can Valls, un nucli d’una vintena de cases situades per sota de Can Massuet del Far, quan l’animal, un terrier de Staffordshire americà, es va escapar de casa seva, i en la fugida va acostar-se a la zona de la piscina comunitària, va saltar la tanca i es va llençar a mossegar els dos nens. El més petit va ser el que va rebre més perquè el gos va esquinçar-li una cama. El gran va patir ferides en un braç per la queixalada, però no tan greus. Malgrat tot, els dos menors van haver de ser traslladats d’urgència a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Si bé l’infant de sis anys ja està donat d’alta, el de dos anys van haver-lo d’intervenir quirúrgicament i ahir fonts properes al cas van assegurar que continuava ingressat al centre hospitalari, però ja fora de perill. Tot i que la primera atenció la va donar la policia local de Dosrius, després que la mare dels germans, que va presenciar l’atac a la piscina del veïnat, truqués al telèfon d’emergències, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat d’investigar les circumstàncies del succés. Tant la família dels nens, que fa anys que estiueja al municipi maresmenc, com l’amo del gos són veïns de la urbanització, encara que aquest últim fa poc que hi resideix.

La policia catalana ha acusat el propietari, que té l’animal censat a Barcelona i disposa dels permisos i l’assegurança obligatòria en regla, d’un presumpte delicte de lesions per imprudència greu. Des de dilluns, el terrier Staffordshire americà es troba custodiat a les instal·lacions de la gossera municipal de Dosrius, a l’espera del que es determini i per si és necessari fer-li, per exemple, una valoració per esbrinar el motiu pel qual va reaccionar d’aquesta manera tan agressiva contra els menors.

LA XIFRA

2
nens de 2 i de 6 anys van resultar ferits per l’atac d’un gos perillós en una piscina privada de Dosrius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia