Successos

Un incendi crema més de 60 hectàrees a Avinyó

El foc va començar al nucli d’Horta, en un camp de conreu prop de la riera Gavarresa

Els veïns van quedar confinats i es va desallotjar un polígon

L’incendi que es va declarar ahir a les cinc de la tarda a la zona d’Horta d’Avinyó es mantenia actiu a l’hora de tancar aquesta edició. A dos quarts de deu del vespre havien cremat 62 hectàrees, 34 de les quals forestals i 28 de superfície agrícola, segons els Agents Rurals.

El foc va fer tallar dues carreteres –la que uneix Avinyó amb Artés (B-431) i la que va d’Avinyó a Santa Maria d’Oló (BP-4313)– i a les set de la tarda els Mossos d’Esquadra van ordenar el confinament de la població. Tot i això, les tasques d’extinció evolucionen favorablement ahir al vespre. El director general de Bombers, Juli Gendrau, també es va mostrar “moderadament optimista” a darrera hora del dia, quan també es va aixecar el confinament dels veïns.

Els Bombers van destinar a la zona 52 efectius, 12 dels quals aeris. També s’hi van desplaçar 17 patrulles dels Mossos, 8 ADF, 4 unitats dels Agents Rurals, 4 de la Creu Roja i 4 ambulàncies, a banda de voluntaris i pagesos que van ajudar en l’extinció amb maquinària pesant.

El foc va començar en un camp de conreu al costat de la riera Gavarresa, al quilòmetre 49 de la carretera d’Artés a Avinyó. Va progressar ràpidament en sentit nord i va arribar a prop del polígon del Punsic, al sud del nucli habitat d’Avinyó, on els treballadors de la desena d’empreses van ser desallotjats. La deixalleria d’aquest polígon es va incendiar, però els Bombers van poder apagar el foc. El flanc dret va avançar cap a la serra del Tomàs i va afectar vegetació forestal amb algun focus secundari.

Segon foc en 13 dies

El d’Avinyó és el segon foc important a la comarca en tretze dies. El 22 de juny un incendi agrícola va cremar 105 hectàrees a Sant Fruitós i va obligar a desallotjar els 300 veïns de la Rosaleda durant unes hores. Va ser provocat per una burilla, segons van informar els Agents Rurals.

LA XIFRA

89
dotacions es desplacen: Bombers (52), Rurals (4), Creu Roja (4), ambulàncies (4), ADF (8) i Mossos (17).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia