Successos

incendi forestal

Un incendi crema quinze hectàrees de bosc a Teià

L’incident no va provocar ferits però es van confinar alguns veïns per precaució

El foc s’hauria originat per una imprudència i hi ha un detingut

Un incendi va cremar ahir unes 15 hectàrees de vegetació a Teià. El foc, que no va provocar ferits, va fer confinar de manera preventiva els veïns de la urbanització Les Delícies. A l’hora de tancar aquesta edició els Mossos van confirmar que s’havia detingut una persona com a presumpte autora d’un delicte d’incendi en espera de passar a disposició judicial. Segons els bombers, dues unitats de la Creu Roja van atendre les 25 persones que havien marxat voluntàriament d’aquesta mateixa zona. El foc es va originar cap a la una del migdia a Ca l’Oriac i va afectar el fons del barranc del Cau de la Guineu al torrent d’Aroles, una zona amb sotabosc dens. Els bombers van donar per estabilitzat l’incendi al voltant de les sis de la tarda. Fins a la zona s’hi van desplaçar 10 mitjans aeris (4 avionetes, 4 helicòpters bombarders i 2 helicòpters de comandament) i 30 de terrestres dels bombers, a més de 6 vehicles de les ADF. L’incendi també va obligar a tallar durant dues hores la carretera BP-5002 a Alella.

Segons l’alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), el foc s’hauria originat per una “negligència” a causa d’un ús “imprudent i temerari” d’una serra radial. “Espero que s’actuï amb tots els mitjans legals perquè no ens podem permetre aquestes temeritats”, va subratllar Bosch, que va explicar que l’Ajuntament havia activat el protocol d’emergències i que s’havia posat a disposició el pavelló municipal per si s’havia d’atendre algun afectat. L’alcalde va destacar les tasques de prevenció que s’havien fet a la zona i que van evitar que el foc s’estengués més. El cap del dispositiu dels bombers, Enric Cano, va assenyalar ahir al vespre que l’incendi ja estava en vies d’estar controlat però que s’hi treballaria durant tota la nit d’ahir i avui. El 112 va registrar 401 trucades que alertaven d’aquest foc.

LA XIFRA

401
trucades
alertant del foc de Teià es van fer al 112, el telèfon d’emergències de la Generalitat.

LA FRASE

Espero que s’actuï amb tots els mitjans legals perquè no ens podem permetre aquestes temeritats
Andreu Bosch (CAT-ERC)
Alcalde de Teià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia