Successos

Successos

Assalt violent a la casa d’un empresari de Bescanó

Cinc encaputxats van irrompre a cops de barra de ferro a l’habitatge i van retenir l’amo i la seva filla adolescent en una habitació durant una hora apuntant-los amb una pistola

Cinc homes encaputxats i armats amb una barra de ferro van perpetrar dissabte a la matinada un assalt violent a una casa del pla de Trullàs de Vilanna, a Bescanó. Les víctimes van ser l’empresari Lluís Rocasalva i la seva filla adolescent, que van estar una hora retinguts en una habitació, amenaçats per un dels lladres, que els encanonava amb una pistola mentre els seus còmplices capgiraven la casa.

Rocasalva va arribar de treballar (de fer feines de reg en uns parcs de Girona) cap a la una de la matinada, es va dutxar i se’n va anar a dormir cap a les dues. Poca estona després, la filla el va anar a despertar dient que des de la seva habitació havia sentit fressa a fora, a la part del darrere. Pare i filla, que tenen les respectives habitacions a la part de dalt de la casa, van baixar al pis de baix i no van veure res estrany. Uns trenta minuts més tard, quan Rocasalva ja tornava a dormir, la noia, de 15 anys, el va tornar a despertar dient-li que tornava a sentir fressa. L’home va tornar a baixar i, quan va obrir el llum de la cuina i es disposava a obrir la porta que dona al jardí de la part del darrere de la casa, va descobrir un home encaputxat amb una barra de ferro a l’altra part de la vidriera. L’encaputxat va trencar el vidre amb la barra i pel forat hi van entrar dos homes. Rocasalva havia agafat una cadira per defensar-se dels assaltants, però va desistir quan es va trobar amb una pistola apuntant-lo al cap. Cinc encaputxats van entrar a la casa i van obligar l’empresari a pujar al pis de dalt. La noia, que havia fet un intent fallit de demanar ajuda per telèfon i de tancar-se en una habitació, va ser obligada a sortir i, juntament amb el seu pare, obligada a entrar a una altra habitació. Els van fer estirar al llit amb l’amenaça de l’arma curta encanonant-los.

“No et farem mal ni a tu ni a la teva filla, però volem diners”, van etzibar en llengua espanyola els assaltants, que no paraven de repetir que volien la caixa forta, tot i que Rocasalva els va insistir que no en tenien. Tot i que els assaltants eren cinc, n’hi havia dos, que segons la víctima semblaven sud-americans, que portaven la veu cantant i dirigien els altres tres. Rocasalva, que va estar protegint la seva filla amb els braços mentre eren estirats al llit, va provar d’aconseguir foragitar els lladres simulant que tenia un atac i dient que necessitava urgentment medicació. Els assaltants li van permetre baixar a la cuina a buscar pastilles, però no van abandonar la casa fins que no ho van haver capgirat tot de dalt a baix. Durant una hora van rastrejar darrere els quadres, dins dels armaris, els baguls... i es van acabar emportant 900 euros que l’empresari tenia a la butxaca de la seva roba de treball, 300 euros de la guardiola de la noia i dos aparells de televisió. Els lladres no van agafar l’escopeta de cacera que Rocasalva guarda en un armari. Abans de marxar, els lladres van amagar els telèfons mòbils que havien pres a les víctimes i van llençar al vàter el telèfon sense fil de la casa. Els assaltants van fugir a peu pel mateix lloc on se suposa que havien vingut: saltant la tanca de fusta que dona a un camí de terra, on es veia per l’herba aixafada que hi havien estat estona espiant abans de l’assalt.

Quan Rocasalava i la seva filla van estar segurs que els lladres ja eren fora, van sortir i van anar a casa dels pares de l’empresari, que és a cinquanta metres de l’habitatge, i des d’allà van alertar els Mossos a través del 112. Des de casa dels pares també van trucar als seus telèfons mòbils, i d’aquesta manera els van trobar als amagatalls on els havien deixat els lladres dins la mateixa casa. La policia científica va buscar empremtes a la casa, però els lladres duien guants i no en van trobar. Si que van trobar petjades que se suposa que corresponen als lladres als entorns de la casa assaltada. No és el primer cop que els lladres hi entren a robar, però sí que és la primera vegada que l’assalt es perpetra amb violència.

Els Mossos investiguen si els assaltants de la casa del Mas Trullàs de Vilanna poden tenir relació amb els quatre encaputxats que la matinada del 8 de juliol van assaltar els amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, també a Bescanó, i es van endur més de 6.000 euros. L’assalt es va perpetrar a l’habitatge dels hostalers, que està situat dalt del restaurant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia