Successos

Assalten de nit els amos d’una rostisseria a Bescanó

Uns encaputxats van robar la recaptació del negoci, van causar petites ferides a la família i els van deixar lligats

És el tercer assalt que perpetra una banda de cinc homes en dos mesos a la població

Un altre assalt violent, el tercer en dos mesos, amb nocturnitat a un habitatge de Bescanó perpetrat per un grup d’encaputxats.

La matinada de dilluns, cinc homes que duien el rostre tapat amb passamuntanyes i vestits amb roba negra que els tapava tot el cos van irrompre a l’habitatge dels amos de la popular rostisseria La Cresta. Els assaltants van entrar a l’habitatge familiar, situat dins del poble, a 500 metres del negoci, entre les tres i les quatre de la matinada. Van esbotzar una finestra amb un tornavís. Van sorprendre el matrimoni i el fill de disset anys mentre dormien. Els van enlluernar amb unes llanternes i els van amorrar de bocaterrosa al llit mentre els amenaçaven amb ganivets que van agafar de la casa. “Ens van dir que si no fèiem el que volien ens engegarien un tret, però nosaltres no vam veure cap arma”, relata Narcís Reig.

La dona els va dir que si volien diners els agafessin però que no els fessin mal. I va ser a ella a qui van agafar amenaçant-la amb un ganivet al coll per obligar-la a obrir la caixa forta, on hi havia els diners de la recaptació de tot el cap de setmana de la rostisseria. Una quantitat important, molt per sobre dels 10.000 euros, perquè havien treballat molt, segons els càlculs de Reig, tot i que encara no havien fet la valoració definitiva. Els lladres van agafar tots els diners (que van ficar dins d’una bossa de la casa), també algun rellotge i un telèfon mòbil. Els altres telèfons mòbils els van amagar entaforant-los dins d’un sofà perquè les víctimes triguessin més a poder alertar de l’assalt. De fet, per assegurar-se la fugida també van lligar les víctimes amb les mans al darrere. Van fer servir lligams de roba i cordills que van arreplegar dins de la mateixa casa.

L’estada dels lladres a la casa va durar entre deu i vint minuts i la irrupció dels assaltants va fer saltar l’alarma però no va servir per aturar els lladres, ja que el que va fer la central d’alarmes va ser trucar primer a Reig i després a la seva dona, que no van poder respondre perquè eren captius dels lladres. Al tercer intent van trucar al pare de Reig, que no viu a la casa i que tampoc va poder reaccionar a temps. Els lladres van fugir sense que les víctimes tinguessin temps de veure si tenien algun vehicle que els esperava o si marxaven a peu.

La casa assaltada és al nucli de la població però no gaire lluny de la zona boscosa que envolta la zona esportiva, que pot ser un bon amagatall per a uns fugitius. Es pressuposa que els assaltants eren coneixedors que la família assaltada regenta la popular rostisseria La Cresta, situada arran de la carretera, que obre només els caps de setmana però que té molta clientela.

Quan es van poder desfer dels lligams, les víctimes van trucar a emergències a través del telefon fix que tenien a l’habitació. Una ambulància va anar a la casa assaltada i va atendre les víctimes i els va haver de fer petites cures: la dona tenia un petit tall a la cara que li van fer amb el ganivet i l’home també una rascada al canell i hematomes a la cara d’haver-lo mantingut oprimit, de manera que fins i tot li costava respirar, contra el coixí. Els mossos també van acudir a l’habitatge per recollir les primeres dades sobre els lladres que els van poder aportar: eren homes alts i joves, ben plantats, però no els van poder veure ni un centímetre de pell que deixés veure algun tatuatge o cicatriu identificativa. Només se’ls veien els ulls, que un d’ells tenia blaus. Parlaven en castellà, algun semblava que tenia accent sud-americà, i entre ells van parlar alguna llengua estrangera desconeguda per a les víctimes. De forma immediata, els mossos van posar controls a les carreteres i camions per intentar interceptar els lladres. No es van poder localitzar els sospitosos i s’ha encarregat la investigació del cas a l’àrea d’investigació criminal (AIC), que està recopilant dades (empremtes, petjades, possibles imatges de càmeres de seguretat, testimonis...) per intentar identificar els assaltants i comprovar si es tracta de la mateixa banda que ja ha assaltat dos habitatges més, la casa dels amos de l’hostal L’Estanc Nou, d’Estanyol, i l’habitatge de l’empresari Rocasalva, a Bescanó, en dos mesos. Tot indica que són els mateixos.

A l’hostal d’Estanyol i la casa del pla de Trullàs

El primer cas es remunta a la matinada del 8 de juliol, quan van assaltar els amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol. L’assalt es va perpetrar a l’habitatge dels hostalers, que està situat a sobre del restaurant. Els assaltants van accedir a l’habitatge a través d’una finestra a quarts de quatre de la matinada. Quan el matrimoni va descobrir els intrusos, encaputxats i amb armes curtes, que remenaven i inspeccionaven la casa, aquests els van amenaçar, els van lligar i els van posar un coixí al cap tot exigint-los que col·laboressin si no volien que els passés res. Els lladres van fugir emportant-se dos sobres. Un contenia 3.000 o 4.000 euros en bitllets i a l’altre hi havia uns 3.000 euros en monedes. I també van desaparèixer les joies de la casa. El segon cas es va produir la matinada del 29 de juliol a l’habitatge de l’empresari Lluís Rocasalva, al pla de Trullàs de Vilanna. Els lladres van irrompre a la casa trencant una vidriera amb una barra de ferro i van amenaçar l’empresari i la seva filla amb una pistola mentre ells capgiraven tota la casa exigint la caixa forta, que no tenien. Es van emportar 900 euros que l’empresari tenia a la butxaca de la roba de treball, 300 euros de la guardiola de la noia i dos aparells de televisió. Van amagar els telèfons de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia