Successos

Medi ambient

Un foc torna a cremar prop de Rocallaura

Un any després del gran incendi, les flames calcinen vuit hectàrees més

Els Bombers de la Generalitat van haver de treballar ahir per sufocar un incendi que es va desencadenar en uns terrenys entre Vallbona de les Monges i Rocallaura (Urgell). El foc es va originar passat el migdia i va obligar a mobilitzar diverses dotacions terrestres i també mitjans aeris. Pels volts de les quatre de la tarda els bombers van aconseguir dominar la situació i van donar per estabilitzat l’incendi.

Concretament, el foc es va desencadenar a l’altura del quilòmetre 9 de la carretera LV-2335. Les flames van afectar vuit hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rurals. Fins a setze dotacions terrestres i deu mitjans aeris dels Bombers van estar treballant en les tasques d’extinció.

Es dona la circumstància que un dels flancs del foc avançava cap a una zona on l’any passat, a la fi de juliol, hi va haver un foc. Aquell cop, l’incendi va agafar unes dimensions notables, va ser un dels més grans de l’estiu, i va acabar afectant un àrea de més de 700 hectàrees. Fins i tot el llavors conseller de l’Interior, Jordi Jané, es va desplaçar al lloc per supervisar les tasques d’extinció.

En el foc d’enguany, malgrat que han coincidit factors ambientals similars a aquells, l’afectació ha estat molt menor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia