Prenafeta declararà com a testimoni en el «cas Hisenda» la setmana vinent

L'exalt càrrec de CiU, imputat en el «cas Pretòria», respondrà sobre un informe encarregat a una acusada

L'exsecretari general de la Presidència Lluís Prenafeta compareixerà davant del tribunal de la secció novena de l'Audiència aquest 11 de gener i passarà a engruixir la llarga llista de testimonis –més d'un centenar– que des del novembre passat estan declarant en relació amb el cas Hisenda, sobre els suposats suborns que un grup d'empresaris hauria pagat a funcionaris de la delegació d'Hisenda a Catalunya als anys 90 per haver manipulat les inspeccions fiscals. Una trama que ha fet seure al banc dels acusats setze persones, entre elles, l'excap de la delegació d'Hisenda entre el 1985 i el 1994, Josep Maria Huguet; el constructor i expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez, i el financer Javier de la Rosa.

Prenafeta, imputat ara en el cas Pretòria, arribarà al Palau de Justícia de Barcelona pel seu mateix peu, ja que va ser excarcerat el 8 de desembre per ordre del jutge de l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón després d'haver pagat una fiança d'un milió d'euros. L'exalt càrrec de CiU testificarà davant del tribunal que jutja el cas Hisenda perquè va firmar el pagament d'un informe que la Generalitat va encarregar a l'empresa d'una de les acusades, Mayra Mas, esposa d'un dels inspectors d'Hisenda acusats i que és jutjada a instàncies de l'advocat de l'Estat, que representa l'acusació particular exercida per l'Agència Tributària. Entre els testimonis que encara han de declarar en el macrojudici per aquesta suposada trama corrupta –que durarà set mesos i s'allargarà fins a l'abril– també figura Josep Borrell, que va veure com la seva vinculació amb alguns inspectors encausats li truncava les aspiracions a la presidència del govern espanyol com a candidat del PSOE.

Quaranta dies a la presó

La suposada implicació de Prenafeta en el cas Pretòria li ha suposat quaranta dies de presó preventiva, tot i que la trama també ha fet que trepitgin la presó, entre d'altres, l'exconseller de Governació i Economia amb els governs de Jordi Pujol Macià Alavedra; l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, i l'exdiputat socialista Lluís García Sáez, Luigi, l'únic imputat que queda ara entre reixes. El jutge Garzón considera que tots formen part d'un complex entramat de càrrecs i excàrrecs públics –hi ha més d'una desena d'imputats– que usaven ajuntaments –principalment Santa Coloma i Sant Andreu de Llavaneres– per avalar operacions urbanístiques irregulars a través de les quals haurien cobrat sucoses comissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.