Successos

seguretat

robatoris amb violència

Assalt a punta de pistola a un mas de Vilanna

Cinc encaputxats van encanonar l’amo amb l’arma de foc i el van amenaçar de tallar-li un dit

Els lladres van lligar el propietari i els masovers amb brides

Nou assalt violent a les comarques gironines. I precisament, de nou, a l’àrea de Bescanó. Cinc lladres tapats amb guants i passamuntanyes van entrar al mas Can Bonic de Vilanna, la matinada passada. Eren cap a les cinc de la nit quan els assaltants van accedir a l’interior de la casa i van sorprendre el seu propietari dormint.

L’amo del mas viu sol a l’habitatge (tot i que, al davant, en una altra casa, s’hi està el matrimoni que fa de masovers de Can Bonic). Els lladres, que parlaven amb accent sud-americà, portaven tres pistoles, una escopeta i un ganivet de grans dimensions.

Els assaltants van reduir el propietari del mas i el van lligar amb brides. Després, el van encanonar posant-li una pistola al cap i li van exigir que els donés diners i que els digués on era la caixa forta. En teoria, els lladres havien vigilat els moviments de l’amo del mas perquè, directament, li van reclamar que els donés allò que havia tret de la venda d’una nau. Quan la víctima els va respondre que no tenia diners, els assaltants van amenaçar de tallar-li un dit. Van agafar unes tisores de grans dimensions i, per intimidar-lo, li van arribar a fer alguna ferida. Després, els lladres van regirar el mas i es van endur uns 800 euros en efectiu, la cartera de la víctima i el seu telèfon mòbil.

Per una finestra

Abans de marxar, els cinc assaltants també van entrar a la casa dels masovers. Van sortit fora de Can Bonic, portant la víctima lligada amb brides, i es van dirigir cap a aquest segon habitatge, on viu un matrimoni d’origen indi.

Els agressors van agafar una escala, van pujar fins a una finestra que es troba a uns quatre metres d’alçada i van trencar un vidre. Un cop dins, i després de sorprendre el matrimoni, van agredir el masover clavant-li un cop al front. Després, també els van lligar a ell i la seva dona amb brides.

Tancat al lavabo

Els cinc assaltants van fugir emparant-se en la foscor de la nit. Van deixar l’amo del mas tancat al lavabo i els masovers a l’habitació. Abans de fer-se fonedissos, però, van punxar les rodes dels cotxes de les víctimes, per evitar que els poguessin fer servir. Al cap d’una estona, el propietari de Can Bonic es va poder desfer de les brides, va alliberar els masovers i ell mateix va donar l’alerta al 112.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar els assaltants. Al jardí del mas, la policia ha trobat una escopeta (que els lladres mateixos havien agafat de dins la casa), una pota de cabra de grans dimensions i una bossa (amb roba i brides al seu interior).

LES XIFRES

800
euros
en efectiu, la cartera de la víctima i el seu telèfon mòbil es van endur els lladres que van assaltar el mas
5
lladres
tapats amb guants i passamuntanyes van entrar a les cinc de la matinada al mas Can Bonic.

Quart assalt en pocs mesos a la zona

El d’aquest diumenge és el quart robatori violent que comet un grup d’encaputxats en aquesta zona en tan sols tres mesos de diferència. A principi de juliol, uns lladres van entrar al restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, van amenaçar els propietaris amb armes i van endur-se’n joies i uns 7.000 euros.

A finals d’aquell mes, un grup de lladres van irrompre a casa d’un empresari situada al pla de Trullàs de Vilanna. Van amenaçar amb una pistola tant el propietari com la seva filla i es van endur 1.200 euros i aparells de televisió.

A finals d’agost, cinc homes van irrompre a l’habitatge dels amos de la rostisseria La Cresta, situat a Bescanó mateix. Els encaputxats van sorprendre el matrimoni i el seu fill dormint, els van amenaçar amb ganivets i es van endur un botí de més de 10.000 euros. Per assegurar-se la fugida, van marxar deixant les víctimes lligades amb roba i cordills. També a l’agost, dos homes encaputxats, que duien una arma curta, van assaltar un habitatge de la urbanització King Park de Sils i van fugir sense emportar-se res de botí. En el moment que els assaltants van irrompre a la casa, a l’interior només hi havia un adolescent i, per motius no esclarits, els assaltants van abandonar la casa sense endur-se res. L’assalt es va produir un dia després del que hauria perpetrat un encaputxat en un xalet de Calonge on resideix un joier jubilat, de 82 anys, a qui va estomacar, lligar i emmordassar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia