Successos

Lluita contra el gihadisme

Detenen una noia de Palamós per gihadisme

La informació de l’FBI va ser clau per detectar la radicalització de la jove de 21 anys nascuda a la població

La Guàrdia Civil va detenir a Palamós una noia de 21 anys, nascuda a la població, sospitosa de gihadisme, per haver participat en activitats de captació, reclutament i enviament de gihadistes en zones de conflicte. La noia, segons els investigadors, s’havia radicalitzat a través de l’autoadoctrinament i de les instruccions rebudes per les xarxes socials en els darrers dos anys, i actualment havia adoptat la vestimenta radical que no s’adeia amb l’entorn en el qual ella s’havia format.

Segons la Guàrdia Civil, la detinguda a Palamós va ser captada durant els temps de màxima activitat de captació, reclutament i difusió d’ideologia radical que el Daesh va dirigir sobretot als col·lectius femenins amb la finalitat d’enviar-los a zones de conflicte. La noia de Palamós, sempre segons la versió de la Guàrdia Civil, durant els dos anys del seu progressiu adoctrinament va sucumbir a les “més severes exigències del rigor salafista en els codis de la vestimenta, totalment estricta i absolutament inusual en l’entorn de vida de la noia”, i es va anar aïllant de l’activitat pública fins al punt que ara ja gairebé no feia ni vida social, mentre que a través de les xarxes consumia una propaganda sobre la vida a les zones de conflicte que incloïa vídeos de continguts violents amb execucions i accions bèl·liques.

La Guàrdia Civil remarca que la col·laboració de l’FBI dels Estats Units va ser clau per detectar l’activitat de la detinguda a Palamós. Les investigacions relacionen l’arrestada ahir amb una dona que va ser detinguda per gihadisme el novembre del 2015 en una població barcelonina i també amb un home detingut el juny del 2016 als Estats Units, amb qui la jove de Palamós mantenia una estreta vinculació. La Guàrdia Civil apunta que la detenció d’aquest home va avortar el trasllat de tots dos a Síria. I a partir de la detenció, la jove de Palamós va extremar les seves mesures de seguretat per evitar que es descobrissin les seves activitats.

LA XIFRA

206
sospitosos
de gihadisme s’han detingut a l’Estat des que es va elevar a 4 el nivell d’alerta terrorista.

LA DATA

26.06.15
Es va elevar
a 4 (sobre 5) el nivell d’alerta per risc terrorista a tot l’Estat espanyol.

Cinc hores d’escorcoll

La Guàrdia Civil va escorcollar ahir durant cinc hores el tercer pis del número 18 del carrer Mas Guàrdia de Palamós, on la detinguda vivia amb el seus pares. Es van endur molta documentació i material informàtic. L’escorcoll es va fer en presència de la detinguda, que va sortir emmanillada i custodiada pels agents, que també li van escorcollar el cotxe que tenia aparcat a la zona. L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, en declaracions a l’ACN, va assegurar que l’Ajuntament no havia detectat cap indici que la noia, nascuda a Palamós, s’hagués pogut radicalitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia