Successos

Dos joves denuncien que la Policía Nacional els va provocar per estomacar-los

Una parella acaba fortament contusionada i condemnada a quatre mesos de presó, mentre que els agents asseguren que són ells qui van ser objecte de l’agresssió

Dissabte al vespre, un cop acabada la manifestació per demanar l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, la parella formada per Adrià Corbella, de Tàrrega, i Aïna Altimir, de Taradell, es van trobar una sorpresa inesperada que els portaria a la comissaria de la Policía Nacional de la Verneda i d’allà al jutjat.

Segons relata la mateixa Aïna Altimir en un podcast que circula pels serveis de missatgeria instantània de telefonia mòbil, es van trobar amb un agent que se’ls va quedar mirant i els va preguntar “I tu que miras, mamón?” La resposta dels joves, segons la versió d’Aïna, va ser “no us volem aquí, fora!”, resposta que no va agradar el policia que va agafar pel coll n’Adrià i, amb l’ajut de cinc agents més, el van immobilitzar a terra. Segons la versió de la noia, a ella la van agafar pel coll dos policies més i la van empotrar “contra una de les seves furgones”.

A continuació els van emmanillar i després de dues hores els van portar a la comissaria del barri barceloní de la Verneda. Sempre segons el relat de noia, van passar la nit de dissabte a diumenge “engarjolats, entre reixes i amb una estora i una manta”. Aïna Altimir denuncia que van haver de “suportar” per part d’alguns agents “burles i provocacions sobre el procés català”.

En llevar-se diumenge els van sotmetre a un reconeixement mèdic i els van adjudicar un advocat d’ofici. A continuació els van portar, encara emmanillats, a la Ciutat de la Justícia on van ser rebuts pels Mossos i van tornar a estar entre reixes fins a quarts de quatre de la tarda. Finalment, un jutge els va condemnar a quatre mesos de presó, a pagar una multa de 120 euros i dues més, una de 280 euros i una de 200 euros, per pagar les baixes conseqüència de les ferides que suposadament els joves haurien infringit a dos agents.

Els joves han acabat amb contusions en diverses parts del cos, un ull de vellut i diversos hematomes. Diu n’Aïna, però, que el pitjor és “el dany moral” en sentir la versió de l’altra part que recollim els mitjans de comunicació.

La jove de Taradell clou la seva al·locució lamentant que “aquesta és la realitat de l’any 2017, quan per expressar una opinió reps pallisses, multes i penes de presó”.

La versió policial

Segons la Policía Nacional, els joves passaven davant la delegació del govern espanyol a Barcelona i van agredir, insultar i escopir un agent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia