Detenen un noi per haver estafat una trentena d'internautes venent aparells electrònics inexistents

La Guàrdia Civil ha detingut un noi de 28 anys a Múrcia que hauria estafat una trentena d'internautes de tot l'Estat espanyol, venent-los aparells electrònics que no els arribaven mai. Entre les víctimes hi ha sis catalans, la majoria del Vendrell, però també de l'Hospitalet de Llobregat, Vic i Girona.

L'operació policial, anomenada Rastro, va començar al novembre arran d'una denúncia d'un usuari d'internet de Puçol (Baix Vinalopó). La víctima va declarar que havia comprat un iPhone 3G per internet, que havia ingressat l'import del telèfon a una entitat bancària de Mazarrón, a Múrcia, tot i que l'iPhone no li havia arribat mai. El compte bancari estava a nom de l'acusat i la Guàrdia Civil el va començar a investigar. Els agents van comprovar que al jove, de nacionalitat espanyola, l'havien denunciat des de diversos punts de l'Estat espanyol per aquest tipus d'estafa i que tant els Mossos d'Esquadra com la Policía Nacional també li seguien la pista, fins i tot existia una ordre de crida i cerca d'un jutjat de Valladolid contra el sospitós. Com que el sospitós canviava constantment de domicili, la Guàrdia Civil no el va poder detenir fins diumenge passat.

Entre 150 i 300 euros

Per cometre l'estafa, el detingut obria pàgines web amb noms falsos que simulaven empreses de venda de productes electrònics per internet. Al mateix temps, obria comptes bancaris a diferents bancs, que després tancava un cop les víctimes havien ingressat l'import del producte. El preu dels articles –mòbils, consoles, GPS– oscil·lava entre els 150 i els 300 euros, però mai no superava els 400 euros, perquè així, si les víctimes el denunciaven, només el podrien acusar d'una falta i no d'un delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.