Successos

Successos

Un caçador mor durant una batuda del senglar entre Besalú i Argelaguer

Va demanar auxili per l’emissora perquè no podia respirar, però no el van poder salvar

És el tercer caçador mort en deu dies a les comarques gironines

Un caçador de 68 anys, Antonio Parra Sánchez, veí de Mollet del Vallès, va morir sobtadament diumenge mentre participava en una batuda del senglar a la zona del pont del Borró entre Argelaguer i Besalú. El caçador vallesà, que aquell dia participava en la batuda com a convidat amb la colla de la zona, era a la parada que li havien assignat quan es va sentir indisposat i a través de l’emissora va demanar auxili als companys de batuda dient-los que li costava respirar i s’afogava. Els caçadors van alertar el 112 i van acudir a ajudar-lo. Els Mossos, que van ser els primers d’arribar al lloc, van intentar recuperar-lo fent-li diverses descàrregues amb el DEA (desfibril·lador extern automàtic) que portaven i quan van arribar els sanitaris del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) van continuar les maniobres de reanimació, però no va ser possible salvar-li la vida i l’helicòpter que s’havia mobilitzat per rescatar-lo va marxar. Es va activar el protocol judicial i es va fer l’aixecament del cadàver. L’autòpsia va reafirmar la mort per causes naturals.

El caçador de Mollet és el tercer que mor caçant en qüestió de 10 dies a les comarques gironines.

El primer cas va ser el dia 20 a Sant Martí de Llémena quan un caçador, també vallesà, de 83 anys, va rebre l’impacte d’una bala disparada per un company que va rebotar en tocar una pedra i va canviar de trajectòria. La bala va tocar la víctima, coneguda com Xandri, que estava situada correctament a la parada assignada. En aquest cas, tot i ser un tret accidental, es van instruir diligències per homicidi imprudent i es van entregar al jutjat.

I la vigília de Nadal, un veí de Bàscara de 80 anys, Joan Guevara García, va morir presumiblement afogat en una bassa de la zona de Calabuig on es va ficar per intentar rescatar dos dels seus gossos que hi havien caigut. El caçador va sortir al matí amb el cotxe i tres gossos per anar a caçar conills i en no tornar a l’hora de dinar, la família va sortir a buscar-lo i va alertar el 112. El cos de l’home es va trobar perquè el van veure a l’aigua des de l’helicòpter.

L’1 d’octubre, un caçador de 54 anys veí de Girona va resultar mort en rebre un tret accidental que li va disparar un company mentre participaven en una batuda de caça a Fellines, a Viladasens

LA XIFRA

4
homes han mort caçant des de l’octubre: dos per trets accidentals, un d’ofegat i un altre per causes naturals

LA DATA

31.12.17
Un caçador
de Mollet va morir sobtadament durant una batuda del senglar a les ribes del Borró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia