Successos

Un avió militar s’estavella i causa 257 morts a Algèria

La majoria de les víctimes eren soldats, però 30 eren civils sahrauís

Feia el recorregut de Boufarik a Tinduf

Almenys 257 persones van perdre la vida ahir en estavellar-se un avió militar algerià en una zona agrícola situada a prop de la ciutat de Boufarik, a uns 43 quilòmetres a l’oest d’Alger. Del total de víctimes mortals, 247 eren passatgers del vol, majoritàriament soldats i oficials de l’exèrcit algerià, i les deu restants, membres de la tripulació.

Fonts oficials als camps de refugiats sahrauís a Tinduf, localitat cap a la qual es dirigia l’aparell, van revelar que 30 dels morts eren civils sahrauís que havien viatjat a Alger per diferents tipus de tràmits burocràtics i mèdics. Un cop coneguda la notícia, el president de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), Brahim Ghali, va decretar set dies de dol oficial.

L’avió, de fabricació russa i classe Iliuixin, va caure pocs minuts després d’enlairar-se de la base militar de Boufarik, propera a la capital, i tenia previst fer una escala a la ciutat meridional de Béchar. Des d’allà es preveia que arribés ahir al migdia a la població de Tinduf, una àrea d’important activitat militar pel fet de ser fronterera amb el Marroc i albergar des de fa 40 anys la població sahrauí expulsada després de l’ocupació marroquina de l’antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental.

L’accident més greu

Al migdia, però, encara era visible la densa columna de fum que pujava al costat de la carretera que uneix Blida amb Alger, i se sentien les sirenes de les ambulàncies, els camions de bombers i els cotxes de policia. D’acord amb Protecció Civil, en les tasques de rescat, hi van participar més de tres-centes persones, inclosos membres de l’exèrcit algerià. Coneguda la notícia, el ministre algerià de Defensa, el general Gaid Salah, va suspendre el seu viatge previst a la Segona Regió Militar, a l’oest del país, i va ordenar la formació d’una comissió d’investigació per conèixer les causes de l’accident. Molts dels militars viatjaven a Tinduf amb les seves famílies, segons va explicar Protecció Civil.

Aquest és l’accident aeri més greu a Algèria des que el 2014 un total de 77 persones van morir en estavellar-se un avió de transport militar de la classe Hèrcules C-130 a la regió muntanyosa d’Oum el-Bouaghi, a 500 quilòmetres a l’est d’Alger. A més, el març del 2016, 12 militars algerians van morir en caure el seu helicòpter MI-171 a prop de la frontera amb Mali.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia