Un jutge autoritza l'activitat del prostíbul Calipso de Cabrera, que es va precintar

Diu que no s'havia d'haver denegat la llicència, que està en suspens fins que es facin les reformes

La resolució del jutge anul·la la junta de govern local que va tenir lloc el maig del 2005, segons la qual l'Ajuntament denegava una llicència d'obres menors als propietaris del prostíbul de Cabrera i també la llicència d'activitats. En dues sentències diferents els magistrats del Tribunal Superior de Justícia donen part de raó als propietaris, ja que consideren que l'Ajuntament no els podia denegar la llicència d'activitats després que anteriorment s'hagués reconegut que la tenien, segons un document de l'alcaldia del 2004. En la sentència també es considera que la llicència d'obres no s'hauria d'haver denegat sinó suspès, ja que havia estat mal tramitada pels afectats. Com s'apunta en la resolució, s'hauria d'haver sol·licitat una llicència de caràcter provisional, ja que aquest sector està afectat urbanísticament tant pel planejament municipal que s'està revisant com pel pla director costaner, a més de l'afectació per la proximitat amb la carretera.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Jaume Borràs (CiU), els propietaris ja han fet la tramitació de la nova llicència d'obres amb la intenció de portar a terme totes les reformes que se sol·licitaven al seu moment per adaptar el local a la normativa de locals on s'exerceix la prostitució. Aquesta documentació s'ha tramitat al Departament d'Urbanisme de la Generalitat, que és qui té les competències en llicències de caràcter provisional afectades urbanísticament, com és el cas. Serà Urbanisme qui autoritzarà o no, o ho farà a precari, l'autorització de les obres que permetria a l'establiment tornar a obrir les portes.

El prostíbul, situat a peu de la carretera Nacional II, va funcionar fins al 2005. A petició de l'Ajuntament, l'any 2003 es va requerir a la societat Hoteles Restaurantes Garmón que adaptés la seva llicència a la nova normativa. El tancament es feia efectiu després de comprovar que s'havia portat a terme una part de les obres sense permís. L'exalcalde de Cabrera Carles Rocabert, (ERC) que va fer precintar el local, manifestava ahir la necessitat d'obrir un debat sobre la regulació dels prostíbuls. En aquest sentit, posava sobre la taula la proposta que ha fet Mataró, arran del projecte dels dos macroprostíbuls, de fer un pla especial urbanístic per fixar les condicions i els llocs on s'han de construir. Rocabert explica que una sentència també va donar la raó a l'Ajuntament sobre l'ordre de tancament per la falta de mesures de seguretat.

Suport de Jordi Hereu a l'alcalde de Mataró

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va defensar ahir el paper del seu homòleg de Mataró, Joan Antoni Baron, en l'afer dels macroprostíbuls que es volen obrir a la capital del Maresme. Segons recull ACN, Hereu va voler expressar tot el seu suport a Baron, en les accions que s'han portat a terme per tal d'intentar frenar la construcció dels dos bordells al municipi. En opinió de l'alcalde de Barcelona, calen «canvis» legals per poder regularitzar aquest tipus d'activitats, i així ho va expressar després de la seva reunió amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. D'altra banda, la consellera de Salut, Marina Geli, va explicar que el govern no s'ha pronunciat respecte a la construcció de macroprostíbuls a la Jonquera o a Mataró perquè «no té competències» per atorgar llicències. Geli va reiterar que la competència d'atorgar aquestes llicències correspon als ajuntaments, com va quedar establert mitjançant un decret del 2002. Geli considera que el debat sobre la prostitució «és un debat obert» a l'Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.