No poden jutjar un cas de fa tretze anys perquè s'havien oblidat de resoldre un recurs

Han passat tretze anys des que es va presentar la denúncia, però el judici no s'ha pogut celebrar. Ahir s'havia de jutjar la causa contra l'empresari Juan Lao i la seva dona, Ramona Mulinari, que s'enfronten a una pena de quatre anys i mig de presó per delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. Tots dos estan acusats per la coordinadora Salvem el Crit de provocar danys a l'entorn natural de la finca can Barella de Mont-ras quan hi van fer obres. Però el judici s'ha hagut de suspendre perquè durant la instrucció no es va tenir en compte que l'advocat de Lao i Mulinari va presentar un recurs el 2008 en què demanava que s'arxivés el cas.

A causa d'aquest oblit, la secció quarta de l'Audiència de Girona haurà de resoldre el recurs abans de decidir si es pot celebrar o no el judici. Si l'Audiència dóna la raó a la defensa del matrimoni, el judici no se celebrarà; en canvi, si revoquen el recurs, el judici se celebrarà en els pròxims mesos.

El lletrat de l'acusació particular de Salvem el Crit, Benet Salellas, confia que l'Audiència resolgui el recurs tal com ho va fer fa cinc anys, quan va ordenar que tirés endavant la causa després que el jutjat de la Bisbal l'arxivés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.