Successos

L’oposició de la Vall d’en Bas demana lectors de matrícules al municipi

El PDeCAT argumenta que no posar-ne és “un atemptat contra la seguretat” del municipi i la comarca, mentre que l’equip de govern ho considera innecessari

L’oposició de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas (PDeCAT) reclama la instal·lació de càmeres de lectors de matrícula al municipi, en contra de l’opinió de l’equip de govern (LVP-AM), que ho ha descartat. El grup de l’oposició argumenta que la Vall d’en Bas, com que és un territori d’accés a la comarca, “ha de pronunciar-se a favor [de la instal·lació de càmeres] per tal de garantir el control del pas de vehicles per la Vall d’en Bas i, per extensió, de la Garrotxa”. En un comunicat emès aquesta setmana, el PDeCAT demana a l’alcalde que expliqui per què ha pres una decisió “que atempta contra la seguretat del nostre municipi i de la Garrotxa en general”. L’al·ludit, Lluís Amat, considera que les càmeres no són necessàries al seu municipi, per dues raons principals: d’una banda, perquè al giratori de la Serra (on s’inicia la C-37 cap als túnels de Bracons i la comarca d’Osona) hi ha controls dels Mossos d’Esquadra tot sovint, i, de l’altra, perquè, estant previst que posin càmeres als municipis veïns, “no tindria sentit” que també n’hi hagués a la Vall d’en Bas. Amat va dir ahir que ja havia expressat el seu parer al Consell d’Alcaldes i que donava el tema per tancat. El fet que el PDeCAT ara en parli, l’atribueix a interessos electoralistes i lamenta que es jugui amb una qüestió tan delicada com la seguretat.

LA FRASE

Lamento que es jugui per motius electoralistes amb un tema tan delicat com la seguretat
Lluís Amat
ALCALDE DE LA VALL D’EN BAS

Un desplegament a mitges

Ara mateix, l’únic municipi de la Garrotxa que té càmeres de lectura de matrícules a la via pública és Olot. No obstant això, nou més s’han mostrat interessats, en principi, a posar-ne a curt termini: Besalú, Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Joan les Fonts, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Aniol de Finestres i Sant Jaume de Llierca. Tots els municipis esmentats estan governats pel PDeCAT i representen gairebé la meitat dels 21 pobles garrotxins. Els ajuntaments al capdavant dels quals hi ha altres formacions, de moment no tenen previst fer-ho.

La col·locació d’aquest mètode de vigilància a la Garrotxa la va proposar el 2016 el Consell Comarcal. El PDeCAT de la Vall d’en Bas recorda que la idea era desplegar els lectors per tot el territori i que per aquest motiu cal que s’hi impliquin tots els municipis. “L’objectiu –explica l’oposició de la Vall d’en Bas– era reforçar la seguretat del territori i aconseguir un efecte dissuasiu per a la delinqüència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia