Demanen 18 anys de presó per a un home acusat de matar la dona a ganivetades a Vilanova del Camí

Un tribunal popular de l'Audiència de Barcelona començarà a jutjar dilluns un veí de Vilanova del Camí, de nacionalitat boliviana, acusat de matar de tres ganivetades la seva dona, amb qui un mes abans havia acordat de separar-se després de dotze anys casats. La fiscalia sol·licita que sigui condemnat a divuit anys de presó com autor d'un assassinat amb traïdoria.

Segons la versió del ministeri públic, el migdia del 28 de novembre del 2007, Luciano Manfre Méndez Vaca va tornar a casa després de treballar, i va esperar que els dos fills de la parella –de 10 i 11 anys– tornessin de l'escola per matar la seva esposa, Marioly. La fiscalia manté que l'acusat va esperar que la dona estigués estirada al llit de la seva habitació veient la televisió per, «de forma sobtada i inopinada», clavar-li un ganivet d'uns deu centímetres de fulla al tòrax tres vegades «amb clara intenció de matar-la». La tercera ganivetada va provocar-li la mort en travessar-li el pulmó esquerre.

La fiscalia manté que les relacions entre aquest matrimoni «sempre van estar presidides pel caràcter dominant, possessiu, gelós i agressiu de l'acusat enfront de l'esposa, a qui, a més, va procurar allunyar de la seva família».

En aquest sentit, el ministeri públic detalla que just un mes abans del crim, el 30 d'octubre del 2007, la víctima va denunciar l'acusat per amenaces. Després d'aquesta denúncia, la parella va acordar de separar-se, decisió que van ajornar fins que venguessin el pis que tenien en comú. Un mes després, però, l'acusat va posar fi a la vida de la seva esposa i, tres mesos després, el març del 2008, va ser condemnat a dos anys de presó per les amenaces. Els dos fills menors de la parella estan sota la tutela de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.