Una banda de lladres degolla porcs i se'ls endú morts de les granges de l'Empordà

Unió de Pagesos té clar que la carn es destina a la venda i reclama als Mossos que controlin els circuits de comercialització

El darrer robatori de porcs degollats in situ es va produir ahir a la matinada a la granja de Francesc Noguer, a Calabuig. Aquesta vegada els lladres es van emportar quatre porcs, però des de principi d'any han visitat les instal·lacions quatre cops i en total s'han endut uns 25 porcs. Noguer explica que el primer cop els lladres van procurar agafar un animal de cada cort per intentar que el robatori passés desapercebut, en una granja de 2.000 porcs. Calculen que aquell cop en van robar 7 o 8. Després d'aquest primer robatori van posar més tanques i cadenats, però els lladres van tornar i es van endur dotze porcs. Divendres passat a la matinada, van ser sis els porcs degollats i robats i dilluns, quatre. El mètode sempre és el mateix. Treuen el porc a fora, l'estaborneixen, suposadament a cops de martell, perquè no cridi, el degollen i se l'emporten. «Només deixen la reguera de sang», explica Noguer, que calcula que els lladres han de caminar amb el porc a coll uns 350 metres fins al lloc on sembla que deixen el vehicle. Noguer sospita que els lladres els traginen amb una barra suportada a les espatlles. Està convençut que estan ben organitzats i que són gent que han treballat al sector, perquè no tothom sap com manejar la carn. Noguer ha denunciat tots els robatoris a la seva granja. Però no és l'únic. Els lladres degolladors de porcs també han visitat granges de Masarac, Vilatenim i Borrassà, com a mínim. Unió de Pagesos reclama als Mossos que investiguin els canals de comercialització perquè estan segurs que els porcs robats no van per a l'autoconsum. Per la seva part, els Mossos diuen als grangers que patrullen tant com poden per fer la vigilància a les granges, però que fins ara no han pogut atrapar cap dels lladres degolladors de porcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.