Detenen la banda de lladres responsable de l'onada de robatoris al Maresme

Els delinqüents estan acusats d'una quarantena d'assalts a cases, alguns dels quals silenciosos

La policia feia mesos que els seguia la pista. Havien actuat al sud del Maresme i al Vallès, però també a València, Alacant, Castelló, Màlaga, Sevilla, Còrdova i Granada. En total es calcula que els lladres haurien comès una setantena de robatoris, dels quals una quarantena serien a Catalunya. La gran mobilitat i l'especialització de la banda va complicar la investigació dels Mossos i la Guàrdia Civil. Una ramificació de la banda, d'origen albanès i romanès, estava instal·lada a Alacant i l'altra, a Barcelona, on els Mossos van detenir set dels lladres, entre els quals hi havia dos dels caps de l'organització delictiva. Els Mossos els acusen d'haver entrat al Maresme a cases i empreses de Palafolls, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Dalt, Cabrera de Mar, Cabrils, Alella i Tiana. Al Vallès Oriental, a domicilis de l'Ametlla del Vallès i Bigues i Riells, i al Vallès Occidental, a Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès. Precisament va ser en aquest últim municipi on els Mossos van detenir un primer membre de la banda, al desembre, quan va ser sorprès abans de cometre un robatori. Aquesta detenció va posar la policia sobre la pista per desmantellar l'organització.

Agressió a Cabrera

Els lladres entraven a les cases al vespre o a la nit forçant les portes i les finestres o bé despenjant-se per la façana. En alguns casos, si sabien del cert que hi trobarien un botí important, no dubtaven a entrar quan els propietaris estaven dormint, va explicar ahir l'inspector Toni Rodríguez, cap de la divisió d'investigació de la regió metropolitana nord dels Mossos. Fins i tot en un dels casos van agafar les joies a la mateixa habitació on dormien els amos. Si els enxampaven, preferien fugir, tot i que en un dels casos, a Cabrera de Mar, els lladres van colpejar una dona de fer feines perquè els mostrés on guardaven els propietaris les joies i els diners.

Amagatall a Badalona

Els lladres feien una vida aparentment normal. Vivien al barri del Poblenou i d'Horta de Barcelona sense gaires ostentacions. Per fer els assalts es traslladaven fins a un amagatall que tenien en una zona boscosa de Badalona. Allà hi guardaven des de la roba fosca i els passamuntanyes que feien servir en els robatoris, fins a les eines per accedir als habitatges o a les empreses, on entraven fent forats al sostre o a les parets amb radials i tuneladores. A l'amagatall també hi guardaven part del material robat fins que el venien o l'enviaven als seus països d'origen, perquè els seus familiars el venguessin allà. En els escorcolls a l'amagatall de Badalona i als dos pisos de Barcelona, els Mossos han comissat 120.000 euros; gran quantitat de joies; 20 cotxes de gamma alta, amb els quals es desplaçaven per l'Estat espanyol; sofisticats inhibidors de freqüència, per desactivar les alarmes dels domicilis i les empreses; televisors, ordinadors, videojocs, càmeres, i walkie-talkie, per comunicar-se durant el robatori. Els Mossos encara estan analitzant el material recuperat i no descarten responsabilitzar la banda d'altres robatoris, com ara l'assalt que hi va haver a casa del president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, a final de gener. La investigació policial continua oberta i està previst que en els pròxims dies es produeixin més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.