Tres ciclistes moren atropellats per una furgoneta a l'N-340, a Mont-roig

Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor per un delicte d'homicidi imprudent i lesions

Els tres ciclistes que ahir van ser atropellats mortalment al terme municipal de Mont-roig del Camp (Baix Camp) formaven part d'una nombrosa colla d'una seixantena de persones que circulaven en grups disseminats. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'accident quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia. El sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 1.140 de l'N-340, al costat de la riera de Riudecanyes. Un veí de Reus de 57 anys que anava al volant d'una furgoneta va perdre suposadament el control del vehicle per causes que es desconeixen i es va precipitar contra les víctimes. Van morir a l'acte un home de 34 anys i una dona de 33, tots dos de nacionalitat suïssa. Una tercera ciclista també va ser envestida i va patir ferides molt greus –altres companys van sofrir lesions lleus–. La dona, d'origen australià, va ser traslladada a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on va passar d'urgències a la sala d'operacions per ser intervinguda pels politraumatismes que presentava, però no li van poder salvar la vida.

La Policia de la Generalitat, que s'ha fet càrrec de la investigació, va realitzar la prova d'alcoholèmia al conductor, en la qual va donar negatiu. Tot i així, va ser detingut com a presumpte responsable d'un delicte d'homicidi imprudent i de lesions. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar vuit patrulles dels Mossos, tres dotacions dels bombers, la policia local de Cambrils i la de Mont-roig, i els serveis sanitaris. Es van haver de tallar els dos carrils de l'N-340 i es van desviar els cotxes per l'AP-7 –la circulació es va restablir a les quatre de la tarda–.

Cinc morts a vies interurbanes el 2010

Arran del greu episodi d'ahir, el SCT va demanar prudència als conductors i els va instar a fer especial atenció als ciclistes, que són un dels col·lectius més vulnerables de la carretera. Des de l'any 2000, han mort 84 ciclistes en vies interurbanes de Catalunya. A diferència de la tendència general de reducció de la sinistralitat mortal en accidents de trànsit, les dades referides a aquest col·lectiu mostren un estancament. El 2007, el 2008 i el 2009, es van registrar nou morts per any. Les tres víctimes mortals d'ahir es van sumar a dos altres ciclistes que també van perdre la vida en el que va d'any –un dels sinistres va passar el febrer a la BV-2415, a Olèrdola; i l'altre, el març a la C-31, al Prat de Llobregat–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.