Successos

Una furgoneta amb 52 immigrants creua a tota velocitat la frontera de Ceuta

El vehicle kamikaze ha esbotzat les portes del pas fronterer de Tarajal

Quatre dels ocupants han hagut de ser hospitalitzats

Una furgoneta amb 52 immigrants subsaharians a bord ha aconseguit creuar la frontera de Ceuta travessant-la a tota velocitat, segons han informat fonts policials.

El succés s’ha produït cap a les quatre de la matinada d’aquest dilluns al Tarajal, enmig de condicions meteorològiques adverses, com el fort vent i la pluja que queia en aquells moments a l’enclavament espanyol al nord d’Àfrica.

El vehicle kamikaze, de color blanc, s’ha llançat contra l’accés i ha esbotzat les portes del pas fronterer. Un cop a l’altra banda de la frontera, molts dels immigrants han marxat cap a la ciutat a corre cuita i s’han refugiat al barri costaner de l’Almadraba, a uns cent metres de distància.

Altres ocupants del vehicle s’han quedat al pas fronterer, alguns dels quals amb ferides pel fort impacte. Quatre d’ells han hagut de ser traslladats a l’hospital, segons les mateixes fonts, segons han informat fonts de la Creu Roja. Un d’ells tenia un esquinç turmell; un altre, un esquinç al genoll; el tercer, un dolor abdominal, i el quart presentava símptomes de vòmits, sense poder-ne determinar l’origen. La resta de passatgers es troben en bon estat de salut.

A l’interior de la furgoneta hi viatjaven 34 homes, 16 dones i dos menors, un de sis anys i un altre de cinc mesos –acompanyats de les seves mares–, tots ells provinents de països de l’Àfrica subsahariana.

La furgoneta ha patit importants danys materials, sobretot a la part davantera, com a conseqüència del fort impacte contra les tanques metàl·liques de la frontera, que en el moment dels fets estaven tancades.

La Guàrdia Civil ha detingut el conductor del vehicle, un ciutadà marroquí amb residència a França, que serà acusat d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Agents del mateix cos han traslladats els immigrants que eren al lloc fins a les dependències de la Prefectura Superior de Policia per a identificar-los i posteriorment seran traslladats al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) de la ciutat autònoma.

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha assegurat aquest dilluns que investigaran “com i per què” s’ha produït aquest assalt, que ha descrit com “un fet nou”.

Segons Azón, es tracta d’un succés novedós, ja que alguna vegada s’ha detectat algun cas similar amb turismes però mai fins ara amb vehicles amb alta capacitat.

“Investigarem com s’ha produït i per què i tractarem de prendre mesures perquè no es torni a repetir”, ha assegurat.

L’incident té lloc dies abans que comencin les obres per retirar les concertines de les tanques de Ceuta i Melilla i substituir-les per elements menys lesius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia