Comissen un arsenal a l'amo d'una botiga de material militar de Figueres

Les armes i 110.000 euros, els tenia amagats a les seves cases de Ceret i Espirà de l'Aglí

Tot va començar, segons informacions recollides per diversos mitjans de la Catalunya del Nord, el 6 de maig, quan durant un control rutinari la brigada de vigilància interior dels duaners de Perpinyà va aturar, a Morellàs, una furgoneta amb matrícula de l'Estat espanyol, ocupada per una parella. A l'interior del vehicle hi van trobar diversa munició. En vista d'això, els duaners van anar a escorcollar dos habitatges que la parella té a Ceret i a Espirà de l'Aglí.

Armes de tota mena

Allà van localitzar desenes de fusells i pistoles, milers de projectils, sis obusos, granades, una vintena de detonadors i 20 metres de metxa. Els obusos i les granades, com que es va considerar que podien ser especialment perillosos, van ser destruïts immediatament, no gaire lluny del lloc de la troballa. A banda de les armes, algunes amagades en una mena de doble fons al garatge d'una de les cases, es va localitzar una caixa forta que contenia 110.000 euros en efectiu. El propietari de les armes va declarar als investigadors que les armes eren de col·leccionista i que formaven part del material militar que ell comercialitza a través del magatzem que té a Figueres, on també ven cascs, uniformes i altres accessoris militars. En relació amb la troballa dels 110.000 euros, l'home es va excusar dient que els tenia a casa perquè no tenia confiança en els bancs. Després dels interrogatoris, la parella va ser deixada en llibertat però continuen les investigacions per aclarir si les armes podrien anar destinades a alguna activitat il·legal o a algun grup criminal, ja que tot i ser antigues estaven en perfecte estat i podien ser utilitzades sense problema.

Sense vincles criminals

«No sembla pas un arsenal propi de cap gran organització criminal o grup terrorista, però la investigació haurà de determinar si tenia cap vincle amb cap banda criminal o terrorista», va apuntar Didier Martinez, de la direcció regional de Duanes de Perpinyà.

Segons van apuntar fonts de la policia de la duana francesa a les agències de l'Estat francès, les armes i les municions formen part d'una col·lecció de la primera i segona guerra mundial. A més, són «potencialment perilloses» perquè no han estat inutilitzades; per tant, conserven tota la capacitat ofensiva original.

Malgrat que la parella ja ha estat posada en llibertat, els agents policials tenen previst continuar els interrogatoris per descartar totalment vincles amb organitzacions armades o qualsevol delicte relacionat amb el tràfic d'armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.