Successos

Comissari Luis César Suanzes Burguete

Era el màxim comandament de la Policía Nacional a les comarques gironines des de l’agost del 2019

Luis César Suanzes Burguete (Saragossa, 1956), comissari provincial de la Policía Nacional a Girona, va morir ahir a Badalona de resultes d’una malaltia. Suanzes ocupava el càrrec de la màxima autoritat de la Policía Nacional a les comarques gironines des de l’agost d’aquest any, però des del 2015, coincidint amb l’ascens a comissari, havia ocupat el càrrec de coordinador de fronteres terrestres de Girona, càrrec que exercia des de la Jonquera, on va treballar, en col·laboració amb la policia francesa, en els controls per reprimir possibles atacs terroristes gihadistes i també en la lluita contra la delinqüència itinerant i transfronterera. Quan va arribar a la Jonquera, Suanzes va substituir el comissari Francisco Pamplona, que en aquells moments va passar a ocupar el càrrec de comissari d’operacions (segon càrrec provincial), i l’agost passat Suanzes va tornar a rellevar Pamplona, que en aquell moment ja era comissari provincial i es va jubilar.

Luis César Suanzes va entrar al cos el 1980 i la seva primera destinació va ser Barcelona. El 1989 va entrar al grup antiatracaments i a partir del 1997 es va incorporar a la unitat d’intervenció policial (UIP) de Barcelona, en què feia tasques de seguretat ciutadana i ordre públic en esdeveniments de masses, i des d’aquesta destinació ja va prestar serveis a la frontera en diverses operacions contra la delinqüència i la immigració clandestina. Va ser instructor policial de la legió en missions de pau a Bòsnia i Hercegovina. El van condecorar amb la creu al mèrit policial amb distintiu blanc, la medalla de la seguretat interior francesa, la creu oficial d’Isabel la Catòlica i la comissió del cavaller de Santiago, entre altres distincions. El funeral serà avui a un quart de tres de la tarda al tanatori de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia