Successos

Un pilot del grup acrobàtic de l’Exercit de l’Aire mor en un accident a la Mar Menor

L’avió C-101 que pilotava s’ha estavellat a prop de la costa murciana

És el tercer accident mortal en els últims set mesos amb aparells amb base a l’Acadèmia General de l’Aire de San Javier

Un pilot de la Patrulla Águila –el grup de vol acrobàtic de les forces àeries espanyoles– ha mort aquest dijous en estavellar-se a l’aigua a les proximitats de La Manga del Mar Menor (Múrcia), segons ha confirmat l’Exèrcit de l’Aire .

L’accident ha passat cap a tres quarts de quatre de la tarda durant un vol d’assaig. L’avió que pilotava la víctima, un C-101 amb base a l’Acadèmia General de l’Aire de San Javier, ha caigut al mar a menys d’una milla de la costa de La Manga.

Els equips de rescat han trobat restes de l’avió i han constatat que no hi havia cap indici que el comandant de l’aparell hagi pogut saltar. És per aquest motiu que, a manca de completar les tasques de recerca, l’Exèrcit de l’Aire ha donat per mort el pilot, Eduardo Fermín Garvalena Crespo, de 38 anys.

Es tracta d’un pilot amb 2.300 hores de vol, que ha format part de tres unitats del 2007 ençà i ha participat en missions internacionals a Lituània i Djibouti.

De fet, el d’aquest dijous eleva a tres els accidents a la zona d’avions amb base a l’Acadèmia de San Javier els últims set mesos, en els quals han perdut la vida quatre militars.

El primer es va produir el passat 26 d’agost amb un aparell del mateix mode i en un zona propera al sinistre d’avui. El sinistre va costar la vida a l’instructor Francisco Marín. Es dona el cas que Garvalena havia substituït Marín fa dos anys a la mateixa posició de la patrulla acrobàtica (Águila 5-Solo)

El segon va passar unes setmanes després, el 18 de setembre, quan l’instructor Daniel Melero i l’alumna alferes Rosa Almirón van morir en un accident d’un avió militar Tamiz E-26 de l’acadèmia, també en aigües de la Mar Menor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia