Successos

Denuncien l'alcalde de Palafolls a la fiscalia d'Urbanisme

Un constructor l'acusa d'adjudicar les obres «a dit»

Els fets en què se sosté la denúncia del constructor, Cristophe Lemonche, només han estat explicats a la fiscalia d'Urbanisme i al diari El mundo. En una roda de premsa celebrada la setmana passada a Palafolls, el constructor es va negar a explicar novament la situació, però es va reafirmar en les declaracions fetes al fiscal. Segons es desprèn de la informació facilitada al diari, Lemonche va decidir denunciar les presumptes irregularitats urbanístiques arran del deute d'un milió d'euros que el consistori palafollenc va contraure amb ell per les obres de condicionament del camp de futbol municipal. Sempre segons la versió del rotatiu –que en roda de premsa el constructor no va voler confirmar ni desmentir–, l'adjudicació urbanística s'hauria fet sense concurs, ni projecte de cap mena, amb un interès «electoralista» de Valentí Agustí perquè va tenir lloc poc abans de les eleccions municipals del 2007. A més, i sempre segons les declaracions fetes al diari, aquest mètode irregular d'adjudicació de les obres que utilitzava l'alcalde era «habitual».

El PP dóna suport

La denúncia del constructor, que sí que va explicar que no pot tornar al municipi perquè se sent «amenaçat», va rebre el suport incondicional del grup del PP local, a l'oposició. El portaveu municipal, Òscar Berman, va llegir un comunicat en el qual es posava a disposició del fiscal «per col·laborar en l'aclariment dels fets i aportar la documentació necessària que el grup municipal ha recollit en relació amb la situació denunciada». Tot i això, Berman va demanar «la immediata dimissió de l'alcalde». «La ciutadania no pot veure un altre episodi de corrupció sense que els presumptes responsables assumeixin les conseqüències cautelars com és la dimissió fins a aclarir els fets», va precisar. Finalment, el PP de Palafolls va reconèixer que Cristophe Lemonche s'havia posat en contacte amb ell per explicar-los els fets i que va ser aquesta formació la que va recomanar el constructor que portés el tema als tribunals.

Consciència tranquil·la

L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va assegurar tenir «la consciència ben tranquil·la» després de conèixer la denúncia interposada per Lemonche a la fiscalia d'Urbanisme. Agustí nega les acusacions d'adjudicar obres públiques «a dit» i assenyala que el constructor es mou «per revenja». Segons l'alcalde, pel que fa a l'actuació del camp de futbol, el concurs per adjudicar les obres de construcció de les grades –sota les quals anirien pàrquings tancats– va quedar desert. «Tal com marca la llei l'Ajuntament va posar en marxa un procediment negociat amb les empreses que s'havien presentat «per desencallar l'obra». «Amb els diners obtinguts per la concessió administrativa d'aquestes places de pàrquing, el consistori preveia pagar la gespa del camp de futbol», assenyala. Agustí explica que del total d'aparcaments, Lemonche es va quedar amb una cinquantena. «Aquest senyor va pagar només una part de la concessió administrativa del total que se li havia adjudicat. Uns 80.000 euros de 500.000, més o menys, i la resta encara es deu», diu Agustí, i afegeix que «el projecte de l'obra existeix, però s'ha hagut d'anar modificant en funció de les particularitats del terreny». Unes modificacions que, segons Valentí Agustí, han encarit el projecte, situació de la qual «en cap moment» el constructor va informar el consistori i que sembla que va pujar uns 300.000 euros més. «Des de l'Ajuntament no entenem la denúncia i sí que veiem que l'operació de vendre els pàrquings no li ha sortit bé i ara busca culpables allà on no n'hi ha», va comentar. Pel que fa a la petició de dimissió del PP, Valentí Agustí va ironitzar que «no es tracta de la primera vegada que me la demanen».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia