Successos

El fiscal creu que la denunciant de Camprodon es va inventar la violació i la defensa vol que la processin

L'advocat de l'acusació particular va mantenir ahir la petició de 12 anys de presó per al veí de Camprodon Francesc Pagès Mingorance, acusat d'haver violat una noia de Vilallonga de Ter el 23 de juliol del 2005. El ministeri fiscal va demanar l'absolució de l'acusat i va dir que la denunciant «es va inventar la història de la violació». L'advocat de la defensa també va demanar l'absolució i va demanar al tribunal que a la denunciant se li obri un procediment penal per falsa denúncia.

L'advocat de l'acusació particular va donar per creïble la versió de la denunciant, segons la qual l'acusat el dia dels fets va trobar la noia pel carrer i la va convèncer perquè pugés al seu cotxe, i en lloc d'acompanyar-la a la discoteca on la noia volia anar, la va dur al pàrquing d'un supermercat i allà la va violar.

Tant la fiscal com la defensa van qualificar d'increïble aquesta versió i van detallar en els seus informes finals una llarga llista de contradiccions en què la noia havia incorregut en les seves declaracions, i les incongruències de les seves amigues, que segons elles la van assistir després dels fets. Tant la defensa com la fiscal van trobar estrany que, entre altres coses, dues amigues de la denunciant haguessin tornat a la discoteca després de trobar-la plorant perquè l'acabaven de violar i al cap d'una estona l'haguessin anat a recollir per dur-la a l'hospital.

La fiscal va parlar d'història inventada, de gelosia de la noia i de ràbia contra l'acusat perquè l'havia deixat per una altra. La defensa també es va esplaiar sobre la incoherència i les contradiccions de les declaracions de la noia i va acabar demanant que la noia sigui processada per haver presentat una denúncia falsa que ha mantingut l'acusat processat durant 5 anys.

Una violació feta amb massa cura

Diversos aspectes de la versió de la denunciant van portar la defensa i la fiscal a dubtar de la credibilitat de la noia. La manera com, segons la noia, l'acusat va actuar dins el cotxe per violar-la no era compatible amb els problemes de mobilitat que tenia l'acusat en aquells dies a causa d'una greu lesió al genoll. D'altra banda, l'absència de marques, senyals i lesions feia que resultés més creïble la versió de l'acusat. Fins al punt que la fiscal va manifestar en el seu informe que la relació sexual que l'acusat i la denunciant van mantenir aquella nit «va tenir lloc amb molta cura».

La fiscal va remarcar que ni l'acusat ni la noia presentaven senyals de forcejament perquè ni un ni l'altre presentava cap tipus d'erosió, esgarrapada ni hematoma. Segons els informes forenses, la noia tampoc no presentava cap lesió genital. Tampoc no es va trobar cap taca de sang ni al cotxe ni a la roba de la noia, tot i que ella tenia la menstruació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia