Successos

Criden a declarar l'alcalde de les Borges per la mort d'un noia en la revetlla de Cap d'Any del 2009

El jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha cridat a declarar l'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, per la mort d'una adolescent que va caure d'una barana del poliesportiu municipal durant la celebració de la revetlla de Cap d'Any del 2009, organitzada per l'Ajuntament. L'alcalde haurà de comparèixer el pròxim 17 de juny i ho farà en qualitat de testimoni.

El ministeri fiscal havia demanat l'arxiu del cas però segons l'acusació popular, que exerceix l'associació de locals privats d'oci nocturn Fecasarm, que ara el fiscal demani que l'alcalde declari com a testimoni significaria que ha canviat d'opinió i podria demanar responsabilitats per la falta de mesures de seguretat de la instal·lació, com demana la Fecasarm i l'acusació particular que exerceixen els familiars de la noia.

L'advocat de Fecasarm ja ha avançat que demanarà a l'alcalde qui es va fer càrrec de la vigilància durant la revetlla, ja que va declarar que ho havia fet la policia local, però segons el lletrat no es va realitzar el requisit legal de comunicar-ho a la Generalitat. La Fecasarm també demanarà a l'alcalde quants vigilants de seguretat privada hi havia al local, per tal de veure si hi havia els que demana la normativa que la Generalitat exigeix als locals d'oci privats segons l'aforament del recinte.

Segons la Fecasarm, un ajuntament no pot escapolir-se d'aquesta obligació legal en matèria de seguretat.

Per al mateix dia 17 de juny han estat citats a declarar altres testimonis de la fatídica revetlla de Cap d'Any de les Borges.

L'accident va commocionar les Borges. Va tenir lloc cap a les quatre de la matinada quan la noia estava recolzada a la barana del public que s'alça sobre la pista i va caure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia