Successos

Demanen 7 anys de presó per a l'acusat d'assaltar la benzinera de Forallac perquè és multireincident

El ministeri fiscal demana una pena de 7 anys i mig de presó per a Xavier Palou Falcó, acusat d'haver assaltat la benzinera de Forallac i haver amenaçat l'empleat amb un ganivet. L'acusació pública demana per a l'acusat l'aplicació de l'agreujant de multireincidència en el delicte de robatori amb violència i intimidació, perquè entre el març del 2004 i el juny del 2006 ja ver ser condemnat sis vegades amb sentència ferma per robatoris amb força i per robatoris amb violència.

Els fets pels quals Palou serà jutjat aviat a la secció tercera de l'Audiència van passar, segons l'escrit de qualificacions provisionals del ministeri fiscal, el 9 de desembre del 2009 quan l'acusat es va dirigir a l'interior de la gasolinera Cepsa-Mirallac, de Forallac, i es va adreçar a l'empleat que en aquell moment estava d'esquena a ell posant articles en unes lleixes i li va dir: «Dóna'm tot el que tens.»

Un ganivet als ronyons

En aquell moment el dependent es va girar i l'acusat li va posar un ganivet a l'altura dels ronyons i el va fer anar cap a darrere del mostrador.

Tot seguit, sempre segons el relat del ministeri fiscal, l'acusat va obrir una motxilla que duia i va dir al dependent que li entregués els diners de la caixa. Mentre el dependent posava a la motxilla els diners que hi havia a la caixa registradora, l'acusat n'agafava d'altres d'un altre calaix.

Tot i així, però, l'acusat va reclamar més diners. «Dóna'm també el que tinguis de més, dóna'm els sobres que guardeu», va dir. Però l'acusat no va obtenir més diners perquè l'empleat li va mostrar el rebut segons el qual la resta de la recaptació del dia ja s'havia ingressat a la caixa de seguretat.

Al final, l'acusat va marxar de la gasolinera amb un botí de 340 euros.

A la mateixa hora en un altre lloc?

La defensa demana l'absolució de l'acusat perquè aquest nega els fets i, a més, proposa que en el judici es visualitzi la gravació efectuada per una càmera de vídeo d'una fleca de Barcelona, en la qual es podrien apreciar les imatges de l'acusat a l'interior de l'establiment a l'hora que es produïa l'atracament a la benzinera de Forallac.

La defensa assenyala també en el seu escrit que quan es van produir els fets l'acusat estava afectat per una greu dependència de les drogues. Per això, la defensa també sol·licita que en el cas que l'acusat fos condemnat se li apliquessin mesures alternatives a la pena de presó.

Xavier Palou, que actualment té 37 anys, va complir 6 anys i 9 mesos de presó com a conseqüència de l'acumulació de les penes que li van ser imposades pels delictes de robatori amb força i de robatori amb intimidació per les quals havia estat condemnat. Aquelles penes van quedar extingides el 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia