Successos

Condemnen un veí de Capellades a cinc anys de presó per tinença d'explosius i armes a casa seva

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un veí de Capellades (Anoia) a cinc anys de presó per tinença d'explosius i de dues armes a casa seva.

En la sentència, s'exposa que va ser la mateixa germana de l'acusat qui va denunciar als Mossos que l'home acumulava explosius a casa seva, al carrer Vilafranca del municipi. En el registre de la masia, fet el 2 de febrer del 2007, els agents asseguren que van trobar tres pots de pólvora de 500 grams cada un (plens fins a la meitat), un artefacte explosiu casolà, una capsa amb uns 300 grams de dinamita granulada i vint-i-dos cartutxos explosius de dinamita de la marca Unión Española de Explosivos. S'afegeix que la unitat dels TEDAX dels Mossos va indicar que tot el material comissat «tenia intactes les seves propietats explosives, malgrat el seu mal estat de conservació, i que la dinamita tenia data de 1957». En el registre, també es va trobar un revòlver i un rifle amb mira telescòpica, tot i que l'acusat no tenia llicència d'armes.

En el judici, l'acusat va admetre que tenia aquells explosius al garatge perquè la casa on vivia era la del seu pare, i que els cartutxos sempre els havia vist allà, des que era petit. La secció 21 de l'Audiència, però, destaca les «contradiccions de l'acusat», com ara el fet que al jutjat d'instrucció va dir que feia servir la pólvora per fer petards de Sant Joan, mentre que en el judici va afirmar que n'havia provat de fer. També exposen que la dona de l'acusat va explicar que ell li havia dit que feia servir els explosius per trencar pedres. El tribunal conclou que l'acusat era conscient de la il·legalitat de tenir explosius i per això el condemna a quatre anys de presó. A més, el condemna a un any més de presó per tinença il·lícita d'armes, delicte pel qual ja havia estat castigat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia