Successos

Presó sota fiança per a un dels dos ciutadans xecs imputats en l'assassinat del'alcalde de Polop

L'Audiència d'Alacant la fixa en 30.000 euros

La secció segona de l'Audiència d'Alacant ha acordat en una interlocutòria dictada avui i notificada a les parts, la llibertat sota fiança de 30.000 euros d'un dels dos ciutadans xecs imputats en la causa oberta pels delictes d'assassinat i tinença il·lícita d'armes en relació a la mort de l'alcalde de Polop en octubre de 2007. L'imputat es trobava a hores d'ara en presó provisional.

La sala creu que s'ha constatat la seua participació en els fets imputats però no s'ha concertat la seua presència en el lloc dels mateixos. Aquesta circumstància, unida a la seua nacionalitat comunitària i al temps que porta en presó sense que hi apareguen dades que apunten a la proximitat del juí, «són motius que justifiquen la possibilitat d'eludir la mesura de presó sota fiança».

Els magistrats fonamenten la resolució en la doctrina del Tribunal Constitucional, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià, que justifica la necessitat d'adoptar la mesura d'adopció de la mesura cautelar de privació de llibertat, en un primer moment, tot atenent el tipus de delicte i la gravetat de la pena, davant l'existència de risc de fugida. No obstant això, la sala matisa que «el pas del temps modifica aquestes circumstàncies i obliga a ponderar les dades personals i els del cas concret coneguts en moments posteriors».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia