Successos

Atropellament intencionat de xais a Vilademuls

En detenen unes hores l’autor, que és un veí del poble a qui atribueixen altres incidents

A l’Ajuntament asseguren que s’ha generat “una alarma social”

Un veí de Vilademuls va ser detingut pels Mossos d’Esquadra el dia 31 després que el dia abans atropellés amb el seu vehicle uns xais d’un pastor d’aquest municipi i intentés agredir un dels homes que vigilaven el ramat. L’endemà, el jutge el va deixar en llibertat.

Intent contra un home

Segons l’amo del ramat, l’Albert –que en el moment dels fets no hi era present–, l’home es va presentar al camp on tenia cap a 400 xais, a tocar del nucli de Vilademuls, i primer de tot va mirar d’atropellar un dels tres empleats seus que vigilaven el ramat. “No ho va aconseguir perquè el meu ajudant es va parapetar rere un cotxe, i aleshores va atacar els xais”, va explicar ahir. A conseqüència de l’atropellament, va morir un xai a l’acte i una dotzena van quedar ferits. Tres van acabar morint en les hores següents. “Temps enrere, un dels meus ajudants havia tingut una discussió que s’havia degut a un malentès, i que ja es va aclarir, però jo no havia tingut mai cap problema amb l’agressor”, va afirmar l’Albert. Fonts del Departament d’Interior han indicat que, en l’atestat del dia 31, els Mossos van sol·licitar que es practiqués un examen forense al detingut per esbrinar-ne l’estat emocional.

“Alarma social”

El presumpte agressor acumula un nombre elevat d’incidents a la zona, fins al punt que ha provocat una “alarma social”, afirmen fonts de l’Ajuntament. Suposadament, la llista inclou agressions i amenaces a persones, uns fets que, casualment –indiquen diferents fonts–, han vingut seguits d’incendis de coberts de granges, l’últim dels quals es va produir la setmana passada a Galliners (un dels 12 nuclis del municipi). “Té atemorit mig poble”, asseguren al consistori. L’equip de govern s’ha adreçat diverses vegades a les administracions superiors reclamant que posin fi a aquesta situació, però de moment sense resultats. La sensació d’inseguretat la va confirmar l’Albert, que té por que es cali foc al cobert on té el bestiar: “Des de fa uns dies faig guàrdia a les nits.”

LA FRASE

Té atemorit mig poble; ha provocat una alarma social
Portaveu de l’Ajuntament de Vilademuls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia