Successos

La infanticida de Girona era conscient dels seus actes

Tot i que admeten que tenia símptomes depressius, els pèrits descarten, en la segona jornada del judici, que la dona que va matar la seva filla estigués patint un brot psicòtic en el moment dels fets

La segona jornada del judici a l’assassina confessa de la seva filla a Girona, que té lloc a l’Audiència, va tenir de protagonistes els pèrits psiquiàtrics que l’havien avaluat. Segons informa l’ACN, van concloure que Maria Àngels Freixas (que abans del crim havia hagut de ser ingressada diverses vegades en unitats psiquiàtriques) tenia símptomes depressius com ara “tristesa i desesperança” però que “sabia el que feia”. Aquests especialistes van declarar que descartaven que, en el moment dels fets, la dona tingués una clínica delirant o patís un brot psicòtic que li afectessin les capacitats cognitives i volitives. A més –van subratllar els perits–, l’acusada va planificar el crim anant a comprar les pastilles que va fer ingerir a la nena, i en tot moment era conscient de les conseqüències dels seus actes. Els psiquiatres, però, van indicar que la dona no ha donat cap explicació sobre el mòbil del crim. Van afirmar, per exemple: “L’estat depressiu podia influir en la presa de decisions, però d’aquí a fer que li afectés el judici de la realitat, no”; “sabia el que feia; l’estat depressiu li feia veure que no podia tirar endavant, però sabia el que feia, per què ho feia i les conseqüències dels seus actes”, hi va haver una “planificació estructurada” anant a comprar prèviament el medicament, fent ingerir a la nena els comprimits dissolts en aigua, esperant que s’adormís, omplint la banyera i submergint-la fins a ofegar-la.

Els declarants van ser el psiquiatre que la va visitar tres dies abans del crim, a urgències, la forense que la va valorar el dia dels fets, el seu psiquiatre de referència a la presó de Brians i una altra professional que n’ha fet una valoració psiquiàtrica durant la investigació.

LA FRASE

L’estat depressiu podia influir en la presa de decisions, però d’aquí a fer que li afectés el judici de la realitat, no
DECLARACIÓ PERICIAL

El fiscal demana presó permanent

Els fets van tenir lloc el 30 de desembre del 2019 en un pis de la ronda Ferran Puig de Girona. Maria Àngels Freixas va confessar que havia ofegat a la banyera la filla de deu anys després d’adormir-la amb una sobredosi de fàrmacs. El fiscal l’acusa d’assassinat amb l’agreujant de parentesc i atenuant de confessió, i demana pena de presó permanent revisable; l’acusació particular, vint anys de presó, admetent l’atenuant d’alteració mental; i la defensa, l’l’absolució per eximent complet per alteració mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia