Successos

Detingut un professor de secundària de Tarragona per presumptes tocaments a alumnes

L’escola Joan XXIII activa el protocol de prevenció d’abusos i aparta el docent, de 51 anys

Els Mossos el van arrestar dimarts i dimecres va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar pel jutjat de guàrdia

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts un professor de l’escola Joan XXIII de Bonavista, a Tarragona, per un suposat delicte contra la llibertat sexual.

Segons ha informat la direcció del centre en un comunicat, el 5 de març unes alumnes d’ESO van denunciar el docent per “conductes que podrien ser qualificades d’assetjament sexual”. En concret, segons ha pogut saber l’ACN, les menors van referir presumptes tocaments per part de l’home, un veí de Tarragona de 51 anys.

L’escola assegura que immediatament va activar el protocol de prevenció dels abusos sexuals en l’àmbit escolar, va cessar el professor i va posar els fets en coneixement d’Educació i de la policia catalana per tal que s’investiguessin.

En un comunicat, l’escola Joan XXIII subratlla que en tot moment ha tingut un canal de comunicació obert amb les autoritats i que ha col·laborat “amb diligència, transparència i, alhora, amb la delicadesa apropiada a la naturalesa dels fets, envers les alumnes i les seves famílies”.

Segons ha avançat TarragonaDigital, després d’haver rebut denúncia de sis alumnes els Mossos van detenir dimarts el professor a casa seva com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual. L’endemà el jutjat de guàrdia el va deixar en llibertat amb càrrecs.

L’escola Joan XXIII és un centre concertat d’ideari cristià. Està gestionat per la Fundació Sant Fructuós i la titularitat és de l’Arquebisbat de Tarragona. Fundat a finals dels anys 60 a Bonavista, té uns 1.600 alumnes de totes les etapes, de la llar d’infants a formació professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia