Successos

judicial

Nega l'assalt a mà armada a la benzinera de Forallac

L'acusat sosté que el dia dels fets el va passar a Barcelona i aporta testimonis

El fiscal manté per a ell una petició de set anys i mig de presó perquè el considera multireincident

Xavier Palou Falcó, l'atracador multireincident al qual s'atribueix l'assalt a la gasolinera de Forallac el 9 de desembre del 2009, va negar els fets en el judici ahir davant del tribunal de la secció tercera de l'Audiència, i va dir que aquell dia l'havia passat a Barcelona.

L'acusat va admetre que en altres ocasions havia estat condemnat per tipus de delictes semblants, però va assegurar que el que li atribuïen ara no l'havia comès. Per demostrar-ho va aportar diversos testimonis que van assegurar que el dia dels fets l'acusat havia estat amb ells a Barcelona. Per contra, la víctima de l'atracament va sostenir que un home de característiques semblants a les de l'acusat li havia posat un ganivet a l'alçada d'un ronyó i li havia fet entregar els diners que hi havia a l'establiment. Aquest testimoni, a qui ahir no li van fer reconèixer l'acusat a la sala de vistes, l'havia identificat primer a través de fotografies i posteriorment en roda de reconeixement. De tota manera el treballador de la gasolinera no va ser taxatiu en les seves manifestacions i va fer servir expressions dubitatives com ara “em va semblar reconèixer”, “vaig dir el que més o menys recordava”, “no posaria la mà al foc” i “juraria que era ell”.

El ministeri fiscal, que va titllar els testimonis de la coartada de “dubtosa veridicitat”, va mantenir la petició de set anys i mig de presó per a l'acusat per un delicte de robatori amb intimidació amb l'agreujant de multireincidència. La defensa va demanar l'absolució i de manera alternativa una pena de 6 mesos de presó amb l'eximent incomplet per toxicomania.

Els fets pels quals va ser jutjat Palou van passar el 9 de desembre del 2009, quan un home de les seves característiques va entrar a la gasolinera en un moment en què només hi havia l'empleat, i posant-li un ganivet a l'alçada d'un ronyó li va dir que li entregués els diners que hi hagués a les instal·lacions. El treballador de la gasolinera, que va qualificar l'atracador d'educat, amable i tranquil, va dir que quan l'assaltador va tenir els diners se'ls va ficar en una motxilla, va marxar de les instal·lacions i va fugir amb un cotxe que tenia estacionat a la vora de la gasolinera.

L'atracador es va emportar un botí de 340 euros.

LA XIFRA

340
és la quantitat
d'euros que l'atracador va obtenir com a botí després d'amenaçar el treballador amb un ganivet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia