Successos

calafell

Demanen 20 anys per als acusats de l'esquarterament

El fiscal culpa la parella de Segur dels delictes d'assassinat i profanació de cadàver i d'una falta d'estafa

L'advocat del fill de la víctima diu que s'ha atribuït el crim “gratuïtament” al seu client

El ministeri fiscal sol·licita una pena de vint anys i cinc mesos de presó per a un veí de Segur de Calafell i la seva companya sentimental, als quals s'acusa d'haver matat la mare d'ell, el 30 d'agost del 2006. Segons l'escrit de conclusions provisionals, el dia dels fets, la víctima va començar a discutir amb el fill, que en aquells moments es trobava a la cuina del domicili familiar, on residien tots tres. Durant la disputa, el jove va demanar a la seva parella que anés fins a la cuina i li donés un ganivet. Ella va seguir les ordres i l'acusat, presumptament amb la intenció d'acabar amb la vida de la seva progenitora, li va clavar diverses vegades el ganivet. Tot i que la dona va poder escapar i va intentar refugiar-se al seu dormitori, la gravetat de les ferides li van ocasionar la mort i va quedar estesa al terra de l'habitació.

A la nit, suposadament, els processats van esquarterar el cadàver i van introduir els trossos en bosses, que van tirar en un contenidor de Cunit. Els dies següents, la parella va netejar el pis i, fins i tot, el noi va acompanyar una de les seves germanes a la policia per tal de denunciar la desaparició de la mare. Per la seva banda, l'acusada va apoderar-se de dues targetes de crèdit de la sogra, amb les quals va realitzar cinc extraccions de diners. Per tot plegat, el ministeri públic atribueix al noi els delictes d'assassinat i profanació de cadàver. A la seva companya se l'acusa dels mateixos delictes, així com també d'una falta d'estafa, per la qual se li requereix el pagament de deu euros diaris durant dos mesos. En concepte de responsabilitat civil, se'ls exigeix que indemnitzin amb un total de 60.000 euros les dues altres filles de la víctima pels danys morals ocasionats.

Per la seva banda, l'advocat David Peña, que porta la defensa de l'imputat, es mostra en desacord tant amb el relat del ministeri fiscal com amb el de l'acusació particular, ja que sosté que el seu client tenia “una bona relació amb la mare” i que no va cometre el crim del qual se l'ha culpabilitzat “d'una manera gratuïta”. A més, en el seu escrit de conclusions provisionals, apunta que la dona havia estat víctima d'episodis de maltractament per un home amb el qual havia mantingut una relació, i que el seu fill l'havia defensada en diverses ocasions. Així mateix, com a atenuants, el lletrat indica que el seu representat té una dependència al consum d'haixix, així com al d'alcohol. Finalment, conclou que, “en l'improbable supòsit que el seu patrocinat sigui condemnat”, la indemnització que reclamen les seves dues germanes no s'hauria de fer efectiva perquè “la relació que mantenien amb la mare era molt distant”.

LA DATA

30.08.06
És el dia en què va tenir lloc el crim,
que es va produir al domicili on residien els acusats i la víctima

LA XIFRA

20
són els anys de presó
a què s'enfronten els processats, com a presumptes autors d'un delicte d'assassinat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.