Successos

SUCCESSOS

Atraquen un jubilat després de fer-li favors

La víctima diu que un dia li van pujar el butà al seu pis d'Olot i llavors van començar a amenaçar-lo i robar-lo

Mossos de l'àrea bàsica de la Garrotxa, amb la col·laboració de la Policia Local, van detenir divendres passat dos joves, acusats de robatori amb violència i intimidació a un home de 68 anys veí d'Olot. Els detinguts són dos nois d'origen gambià de 19 anys residents al barri de Sant Miquel d'Olot i al nucli de la Canya de Sant Joan les Fonts.

Els fets, segons el denunciat, van començar a mitjan juliol, quant l'home va demanar a dos joves que passaven pel carrer que l'ajudessin a pujar una bombona de gas butà al seu pis, situat en una quarta planta del carrer Major. L'home els va prometre que els gratificaria per aquesta acció. Segons la policia, un dels nois va pujar la bombona de butà mentre l'altre es va esperar al carrer. Un cop al pis, el noi va intimidar l'home amb unes tisores que va trobar al domicili. Li va demanar diners i el va amenaçar de mort si ho explicava a algú. El jove li va sostreure 25 euros i va marxar.

Tres dies després, el noi que li havia pujat la bombona de butà va aprofitar que la víctima era al seu domicili amb la porta oberta per entrar-hi, i el va amenaçar novament, aquest cop amb un cendrer, i va demanar-li els diners que tingués. Aquest cop li va robar 35 euros.

La setmana següent, segons la versió del denunciant, la víctima es va trobar pel carrer els dos nois i aquests van seguir-lo sense que se n'adonés fins a casa seva. Allà els nois el van assaltar i van remenar el pis fins a trobar una llibreta d'estalvis. A continuació el van obligar a acompanyar-los fins a una entitat bancària i retirar diners. L'home els va haver de lliurar 350 euros.

A finals de juliol, l'home va ser abordat novament i per quarta vegada, en sortir de casa seva, per un dels nois. El jove el va obligar a anar al banc per tal que en aquesta ocasió retirés 500 euros. Però aquest cop l'actuació no li va sortir bé, al lladre. Una treballadora de l'entitat se'n va malfiar i va avisar la policia. Quan el jove va veure els Mossos va fugir. La víctima va relatar llavors que estava sent amenaçat i robat contínuament pels joves que, segons ell, havia conegut casualment el dia que li van pujar el butà, tot i que tampoc es descarta que els nois haguessin contactat amb la víctima oferint-li favors de tipus sexual. El cas és que, coneguda l'extorsió, els responsables del banc van facilitar imatges dels sospitosos, que van servir per a la seva identificació, i el dia 6 d'agost van poder ser localitzats i detinguts. El dia 9 el jutge els va deixar en llibertat i els va imposar l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat, i la prohibició d'acostar-se a la víctima. En la seva declaració inicial, un dels implicats va assumir alguns dels fets imputats, mentre que el seu company va negar qualsevol implicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.