Successos

El professor de bateria acusat d’abusos no declara

La titular del jutjat d’instrucció número 2 de Girona li ha comunicat formalment que el processa per abusar de cinc alumnes

Segons la interlocutòria, cinc casos més han prescrit al llarg de la instrucció

El professor de bateria de Quart investigat per abusos sexuals es va acollir ahir al seu dret a no declarar davant del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, on va acudir d’incògnit per evitar les càmeres. El tribunal li va comunicar formalment que el processa per haver abusat sexualment de cinc alumnes mentre els feia classes i ara queda pendent que es fixi el judici, que es farà a l’Audiència. No se’l jutjarà, però, per una sisena denúncia perquè els fets han prescrit. Amb la d’ahir, ja són quatre les vegades que el professor ha hagut de comparèixer per declarar als jutjats. L’últim cop, però, es va limitar a negar els fets i es va remetre a declaracions anteriors.

El jutjat l’ha processat per haver abusat sexualment de cinc alumnes mentre els feia classes. La interlocutòria recull que era un conegut professor i que es va aprofitar dels nois al soterrani de casa seva. Segons aquesta interlocutòria, el mestre començava fent comentaris lascius i massatges als alumnes per anar-se guanyant la seva confiança per, després, començar a fer-los tocaments, masturbacions o fel·lacions. Els tocaments i abusos pels quals el professor de bateria anirà a judici van tenir lloc entre els anys 2009 i 2020. El desembre del 2020, el jutjat ja va dictar una primera resolució que el processava per abusar de dos alumnes, però, quan el cas es va fer públic i les mateixes víctimes es van organitzar en una xarxa de suport, més víctimes el van denunciar.

L’advocat dels denunciants, Benet Salellas, però, va reclamar que aquestes noves denúncies s’incorporessin a la causa que el jutjat d’instrucció ja havia obert contra el professor. El jutjat ho va descartar però l’Audiència va concloure que s’havien d’agrupar perquè es tractava de fets “connexos”. Tot i que l’investigat ha acumulat una desena de denúncies, se’l processarà per cinc perquè al llarg de la instrucció el jutjat ha conclòs que algunes ja han prescrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia