Successos

SUCCESSOS

Mor un veí de Santa Pau en caure quan caçava bolets

Va precipitar-se per un barranc a la zona del camí de les Eugues d'Espinavell

El lloc és de difícil accés i les tasques de rescat van ser dificultoses

Un home de 74 anys d'edat, Joan Buixeda, veí del barri de Can Blanc de Santa Pau, va morir ahir al matí en caure per un barranc mentre caçava bolets a Espinavell, en concret a la zona del puig Moscós, en un indret conegut com el camí de les Eugues. Aquest camí és la ruta que tradicionalment utilitzen els mulats per participar en la diada de la tria, que se celebra el mes d'octubre. Malgrat la caiguda, no es descarta que l'home patís un atac de cor i que això li provoqués la caiguda, segons van comentar veïns del barri on vivia.

Els fets van passar ahir poc després de les onze del matí, quan el boletaire, que anava acompanyat del seu fill, va precipitar-se per un barranc. L'avís del fill als serveis d'emergència va mobilitzar bombers, Mossos d'Esquadra i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els bombers van activar dues dotacions del grup de suport d'actuacions especials (GRAE) amb un helicòpter, però quan van arribar amb els membres del SEM aquests ja van certificar la mort de l'home. Els membres del GRAE van fer finalment el rescat de l'home, que va ser força complicat perquè es trobava en una zona de difícil accés. Els Mossos s'hi van traslladar amb el grup de muntanya, tres patrulles de seguretat ciutadana i una patrulla judicial, que va fer l'aixecament del cadàver, al voltant de les quatre de la tarda. El cos va ser traslladat al tanatori de la funerària de Ripoll.

Joan Buixeda era molt aficionat a caçar bolets i sempre que podia hi anava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.